Makulátlan mérleg a hölgyknél, szerda délután az NB II-es Mosonmagyaróvár érkezik a férfiaknál

facebook megosztás

A 2023-as női strandfoci szezon már az ötödik alkalom arra, hogy a kanizsai női labdarúgó együttes tagjai némi kikapcsolódás keretein belül akár már a nyári felkészülési időszakjukra is hangolódjanak. Benedek József tanítványai tehát Balatonlellén bizonyítottak az NB I-es női strandlabdarúgó-bajnokság első hétvégéje keretében.

Az FC Nagykanizsa női együttese a mezőny nagy hányadával a hölgyek NB II-es labdarúgó szezonja során is találkozott - vagy találkozni fog -, s miként ellenfeleik, úgy a kanizsaiak is nevezhették soraikban más egyesület, nevelőklub játékosait – így a Buncsák Réka-Turcsányi Vanda-Oláh Enikő hármast a Vasas Kubala Akadémiától. A tavalyi idényhez képest Lellén idén három új csapat is érkezett a ligába: a Bp. Honvéd, a Csepel, valamint az Eger, s a kilenc együttes két hétvégén, napi két-két meccset vívhat a pontvadászat során.



Eddig hibátlan mérleggel áll az FC Nagykanizsa női labdarúgó együttese a balatonlellei strandlabdarúgó bajnokságon

Fotó: fcnagykanizsa.hu

A nagykanizsaiak Balatonlellén először az NB II-beli mumusukkal, a Csepellel találkoztak és nyertek 6-3-ra (kanizsai gólok: Szollár Bernadett 5, Oláh), majd a Honvédot győzték le 7-2-re (kg: Szollár 3, Sóstai Lili, Turcsányi Vanda, Molnár I Rebeka, Nagy-Fáró Dorottya). Másnap következhetett a pécsi Lidércek elleni találkozó, s a 4-3-as dél-zalai siker (kg: Szollár 3, Buncsák), s hogy a lista makulátlan maradjon, arról a Nyírség NSC felett aratott 6-3-as győzelem gondoskodott (kg: Szollár 4, Molnár II R. 2)

- Értékelve az első két játéknapot, azt kell mondjam, fizikálisan megfelelünk a szintnek – értékelt a nagykanizsaiak edzője, Benedek József. - Mindez azért is fontos, mert része a felkészülésünknek. A pontok számát tekintve játékban is erősek vagyunk, igaz, riválisok még jócskán vannak a mezőnyben, akikkel az előttünk álló hétvégén találkozunk. Mindenesetre négy mérkőzés után a tabella második helyén állni, rangot jelent a mezőnyben. Bízom a lányokban, hogy ezt a teljesítményt tudják produkálni a játék hajrájában is és maximális gratuláció jár nekik.

A piros-kék egyesület háza tájáról hír, hogy az NB III-as férfi együttes a bajnokságra már szűk másfél hete el is kezdte a felkészülését, s ennek keretében le is játszotta első felkészülési találkozóját, melynek keretében 2-0-s félidő után 10-0-ra győzte le a Szepetnek SE-t. A további program alapján, július 5-én, szerdán 17 órától - szintén Nagykanizsán - Gombos Zsolt vezetőedző együttese az NB II-es Credobus Mosonmagyaróvár-MTE 1904 gárdáját látja vendégül.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.