Rendhagyó volt az idei Semmelweis-napi ünnepség a kanizsai alapellátásnál

facebook megosztás

A megemlékezés mellett, ugyanis a búcsúról szólt az esemény, hiszen a kormány határozata szerint július 1-től a területi védőnők nem a nagykanizsai Egészségügyi Alapellátási Intézmény, hanem a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház dolgozói lesznek.

Tisztelgés a múlt előtt és elismerés a szakmában dolgozóknak, a háziorvosoknak, a védőnőknek – ezt a célt szolgálja minden esztendőben az alapellátás Semmelweis-napi ünnepsége. Stimeczné György Bernadette úgy fogalmazott: az elmúlt három esztendő kihívásokkal teli volt, így a kollégák megérdemlik azt, hogy kicsit megállva, elismerjék munkásságukat. A kanizsai intézmény vezetője elmondta: fájdalmas a búcsúzás a védőnőktől.

– Én azt gondolom, hogy nem biztos, hogy szerencsés megbontani az alapellátás egységét, de várható, hogy a többi szolgálat is követni fogja. Ugyanis tervben van már az iskolai egészségügy átadása és az ügyelet átadása is. Mi szerettük a védőnőket, és nem akartunk megválni tőlük – fogalmazott Stimeczné György Bernadette, a nagykanizsai intézmény vezetője.

A Semmelweis Ignác nevével fémjelzett ünnepségen Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő méltatta az alapellátásban dolgozók munkáját, egyúttal megköszönve nekik a Covid-időszak küzdelmes tevékenységét. 

– Az, hogy ez a 2-2,5 éves nagyon-nagyon komoly kutatás és munka eredményeképpen mérséklődve már nem jelent közvetlen veszélyt tömegekre, ez az önök munkájának vagy azon rokon szakmák munkájának köszönhetünk, amit orvoslásnak nevezünk – hangsúlyozta beszédében Cseresnyés Péter. 

Az ünnepségen számos emléklapot és elismerő oklevelet adtak át a több évtizedes, kimagasló munkát végző, alapellátásban dolgozó kollégának.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.