Sikert-sikerre halmoz a kanizsai karatés, Molnár Csaba

facebook megosztás

Rangos versenyekről térhetett haza aranyéremmel a kanizsai karatés Molnár Csaba. Az Ippon Shotokan Egyesület sportolója az elmúlt hónapokban a magyar bajnokság mellett a Kanizsán rendezett combatsport Európa-bajnokságon, valamint a belgiumi inkluzív karate világbajnokságon is győzni tudott.

A kanizsai sportoló harminc éve foglalkozik karatéval és tavaly kezdett el versenyezni a sportágában. A parasportolók számára kiírt inkluzív világbajnokságon és a Nagykanizsán rendezett combatsport-vb-n is másodikként végzett. Az idei évre célként tűzte ki magának, hogy a nemzetközi viadalokon is aranyérmet szerezzen. Idei első versenyén Spanyolországban nem tudott dobogós helyen zárni, ezt követően viszont a magyar bajnokság megnyerésével megalapozta a jó versenyszezonját. 

– Ez egy óriási alapot adott a sikereknek, ugyanis 12 versenyző közül én voltam a befutó, a legjobb. Ez nagyon-nagy erőt adott a célnak az elérésében, amin haladtam tovább, az Európa-bajnokságra, világbajnokságra. És még folytatódik, mert most van egy kis idő – egy egy hónapos pihenő – és kezdődnek az edzések ugyanúgy, és kezdődik a versenyszezon ugyanúgy – mondta el Molnár Csaba.

Az antwerpeni világbajnokságon egy belga versenyzőt megelőzve biztosította be a világbajnoki elsőségét a karatéka. A kerekesszékes kategóriában induló sportoló ezen a viadalon nemcsak formagyakorlatával bizonyított, hanem kumitéban vagyis küzdelemben is összemérte tudását vetélytársaival és harmadik lett.

– A magyar válogatott edzője mondta, hogy próbáljuk ki ezt is. Meghatározott technikákkal támadnak meg engem, a lényeg, hogy hogyan tudok védekezni. Ez a védekezés nem egy egyszerű dolog, főleg nem kerekesszékkel, de megmutattam, hogy megállom a helyemet, ráadásul egészségesek között. Úgyhogy nem panaszkodom, hála az égnek jól sikerült és büszkék voltak rám – tette hozzá a karatés. 

Molnár Csaba – aki az őszi budapesti WKF-világbajnokságon is képviseli a magyar színeket - stábunknak elmondta, a győzelmei mellett arra a legbüszkébb, hogy az egyik versenyén fair play-díjjal jutalmazták, miután kölcsönadta egy versenyzőtársának a gyakorlatához használt kerekesszéket.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.