Egyre nagyobb az igény az otthonsütés fortélyainak elsajátítására
A valkonyai Pékkuckóban számos különböző tematikájú tanfolyamokkal várják a tanulni vágyókat. A héten a világ tésztáinak trükkjeit sajátíthatták el a csoport tagjai.
A tavalyi éveben is szerveztek már két tanfolyamot Valkonyán, de az igény megnövekedett, hiszen egyre drágább a kenyér és a péksütemény. A cél, hogy minél többen visszatérjenek a régi hagyományokhoz és adalékok nélkül otthon bárki el tudja készíteni a pékárukat - árulta el Domborai Anett.
– Tematikákat találtunk ki, és mindegyik alkalommal más tematikára épül. A mai napon egy világtészta témakör van, ami azt jelenti, hogy francia bagett, olasz pizza és magyaros kenyérlángos is készül. De lesz kifejezetten olyan tanfolyam, ahol csak a kovászos kenyér, olyan tanfolyam ahol egy alap keltésztaismereteket lehet elsajátítani, hogy mégis csak milyen állagának kell lennie a tésztáknak – nyilatkozta Domborai Anett, a Pékkuckó tulajdonosa.
Farkas Kitti, már otthon is többször sütött kelt tésztát, de szeretné, ha még hatékonyabb lenne a konyhában, ezért is jött tanulni a kurzusra.
– Édesanyaként fontosnak tartom azt, hogy a gyermekeimnek olyan élelmiszert adjak, aminek tudom a származást vagy akár én készítem el, ezáltal még jobban tudom az összetételét, és emiatt tartom fontosnak azt ,hogy itt legyek és hasznosnak – árulta el Farkas Kitti.
Jellemzően hölgyek érkeznek a tanfolyamokra, de férfiak is vannak akik vállalkozó szelleműek. A foglalkozásokon nagyobb csoportoknak is van lehetősége csapatépítő jelleggel részt venni, hogy a kikapcsolódás mellett hasznos tudást is szerezzenek.
K.B.V.
(Borítókép: Kanizsa TV)