Több tényező is nehezíti a cipészek helyzetét

facebook megosztás

A cipészek helyzete is egyre nehezebb, hiszen az alapanyagok drágulása mellett, az áruházak óriási választékával is fel kell venniük a versenyt. A megkérdezett szakember szerint a boltokban kapható lábbelik minősége egyre rosszabb, viszont a cipészeknek gyakorlatilag nincs utánpótlása. 

1982-ben kezdett el foglalkozni a cipészettel Nagy Zoltán. A Pannónia Cipőipari Szövetkezetnél indult, majd osztrák és olasz cégnél is dolgozott, immáron 25 éve vállalkozó Nagykanizsán. Mint mondta, a sok nehézség ellenére nem bánta meg, hogy belevágott. 

– Ezek cipőnek látszó tárgyak, a cipőipar nagyon elfordult. Én a kereskedőket mindig védem, tehát én dolgoztam, meg máig is dolgozok üzleteknek is, direkt nem mondom a neveket. Van nagyon drága bolt, meg van olyan is, ami egy középszerű, de a technológia, az nem elfogadható. A gyárak, amiket ki mernek bocsátani, én sokszor nagyon mérges vagyok – árulte el Nagy Zoltán, cipész.

Lószerszámok, és lovas felszerelések mellett hátizsákok és övek javítását, valamint csizmák szűkítését is vállalja Zoltán. Van olyan vendége is a cipésznek, aki már több évtizede visszajár hozzá.

– Én nagyon örülök, hogy ő még létezik, és él itt a városban, mert egyre kevesebb az ilyen szakember, aki ért ahhoz, hogy hogy kell minőségileg megjavítani egy cipőt, és nem úgy, hogy kétszer felveszem és tönkre megy. Ő egy megbízható, precíz ember, akire mindig lehet számítani, és lehet hozzá hozni bármit. Most éppen nála van egy papucsom, amit a kínaiban vettem, mert az ember nem mindig engedhet meg magának egy harmincezer forintos cipőt, és azért hoztam el a papucsomat, hogy tegyen rá egy sarkat, ami tartós – mondta el Takács Katalin.

A számos szolgáltatás mellett kisgyerekeknek és felnőtteknek egyaránt készít Nagy Zoltán bokafordítókat, amik nem betétek, hanem a lábbelikbe speciálisan beépített kiegészítők.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.