Ismét a HEMO-ban tartott előadást Zsóri Péter

facebook megosztás

A siker mögött valóban sok nehéz pillanat van. Beláthatod, nem vagy egyedül. Ilyen és ehhez hasonló témakörei voltak Zsóri Péter léleklátó csütörtök esti, nagykanizsai előadásának, amely az ÉletÚt nevet viselte. Zsóri Péter nem először tartott előadást a nagykanizsai Honvéd Kaszinóban. Kapcsolata az intézménnyel a Covid-időszakra vezethető vissza. Mint azt Halmos Ildikó, az intézmény vezetője elmondta: gyümölcsöző lett a szakmai együttműködés.

– Péterrel nagyon sokat beszélgettünk az intézmény sorsáról, fenntartásáról, és valami hihetetlen sok segítséget, segítő ötletet kaptunk tőle az évek alatt. Ennek egy nagyon szép példája, hogy a mai előadásának a teljes tiszteletdíját felajánlotta a Nagykanizsai Honvéd Kaszinóért Alapítványának. Úgyhogy nagyon hálásak vagyunk. Igazán ritka az, hogy valaki kérés nélkül azonnal azon gondolkozik, hogy hogyan tudna segíteni egy intézménynek, mert lát fantáziát annak a működésében – nyilatkozta Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatója.

Az ÉletÚt címet viselő előadás sok kérdést boncolgatott, Zsóri Péter eseménye ezúttal is teltházas volt. 

– Azt szeretném ma megmutatni az embereknek, hogy esetleg egy nehezebb, vagy érzelem mentesebb gyerekkor után, mikor az ember akár hosszú évekig keresi önmagát munkahelyről munkahelyre, országról országra vándorolva, hivatásról hivatásra vándorolva, ő is meg tudja találni önmagát. És ehhez nem feltétlenül kell 50, vagy 60 évesnek lenni. Hanem ha merünk lépni, ha merjük felvállalni önmagunkat, akkor igenis az az áhított élet, az az áhított boldogság meglehet akár huszon- vagy harminc éves korunkra is. Igazából az embereket szeretném arra inspirálni, hogy merjék megmutatni önmagukat – mondta el Zsóri Péter léleklátó.

Az estet Kutasi Heléna álmodta meg, aki két hónapja dolgozik együtt Zsóri Péterrel.

– Lapozgattam a rengeteg sok segítőnek, coach-nak, vagy bárkinek az oldalait, és mindenhol azt láttam, mindenhol ugyanaz a felszínes, semmit sem mondó, közhelyes mondatok hangzanak el. Péternél azért álltam meg, mert fiatal kora ellenére nagyon hiteles és mélyre ható véleménye van a világról, akár a spiritualizmusról, amit ma már ezerféleképpen értelmeznek. Nekem azért volt ő nagyon szimpatikus, nagyon kíváncsi voltam rá, ki ő, honnan jött és honnan hova jutott el – árulta el Kutasi Heléna szervező.

Az est folyamán az említett kérdéseket és az életutat boncolgatta Zsóri Péter Kutasi Heléna segítségével. 

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.