Már bajnok a férfi kézilabdacsapat, de fontos a szezon utolsó két mérkőzése is

facebook megosztás

 

Hiába nyerte meg két fordulóval az idény vége előtt csoportját a Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata, a feljutási esélyek miatt nem lesz tét nélküli a PEAC elleni rangadó. Musits Róbert az egyesület támogatói klubjának elnöke leszögezte, a csapat csak akkor vállalja a magasabb osztályban való szereplést, ha azt az anyagiak lehetővé teszik.

A tavaszi félév előtt alakult meg a Tungsram SE-t irányító gazdasági társaság, amelynek létrejötte alapfeltétel ahhoz, hogy az egyesület férfi csapata az NB I/B-ben szerepelhessen. A férfiak vasárnap Mecseknádasdon bebiztosították, egymás után negyedszer is a dél-nyugati csoport első helyét, az előző három idényben azonban a Covid, az elbukott osztályozó, majd a forráshiány nem tette lehetővé a feljutást. A jelenlegi idényben még kérdéses, hogy osztályozón vagy egyeneságon adódik lehetőség a magasabb osztályban való szereplésre. A büdzsét tekintve Musits Róbert leszögezte: hazardírozásba nem kezd a klub, azon dolgoznak, hogy az osztálylépéshez szükséges teljes összeg rendelkezésre álljon a rajtig.

– Csak akkor vállaljuk, hogy ha ez a megfelelő pénzügyi fedezet rendelkezésre áll. Tehát nem szeretnénk úgy elindulni a bajnokságban, hogy csak a pénznek egy része van a birtokunkban. Ehhez azért még sokat kell dolgozni, nagyon sok céggel vagyunk jelenleg is kapcsolatban. Természetesen a támogatói klub bővült, több cég is becsatlakozott, kisebb-nagyobb összegekkel – mondta el Musits Róbert, a Tungsram SE Nagykanizsa Támogatói Klub elnöke.

Musits Róbert hozzátette, a kanizsai magánszemélyek és cégek támogatásával lehetséges lehet, hogy a kívánt büdzsé összegyűlik a nevezési határidőre. A női csapat jelenleg a 10. helyet foglalja el a tabellán, mivel jövőre több csoport lesz az NB II-ben, így a gárda jó eséllyel jövőre is a harmadosztályban szerepel. Az egyesület vezetése szeretné, hogy a női együttes is megerősödjön és a jövőben felvegye a versenyt nagyobb klubokkal.

– Mi úgy tekintünk rá, hogy a női csapat is az NB II-ben fog szerepelni. Mindenképpen szükség lenne néhány játékossal erősíteni, még nem látjuk azt, hogy kik lesznek a távozók. Ha nem is lesz távozó, de mindenképpen szükséges az erősítés, mert az látszik, hogy most ez a csapat ezzel az edzésmunkával arra jó, hogy itt az NB II-ben az utolsó négy helyén szerepeljen. Azért nem könnyíti meg a helyzetünket, hogy rengeteg az U22-es és az akadémiai csapat ebben a ligában – tette hozzá Musits Róbert.

A Tungsram SE Nagykanizsa NB II-es csapatai szombaton lépnek pályára a Tungsram-csarnokban. A férfiak 13 órától a PEAC ellen vívnak rangadót, majd a nők a Gárdony-Pázmánd együttesét fogadják.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.