Dalostalálkozóval jubilált a HEMO énekkara

facebook megosztás

 

Negyed évszázadot ünnepelt a hétvégén a Honvéd Kaszinó Énekkara. A HEMO kórusa 1998-ban alakult, a honvéd egyesület akkori tagjainak kezdeményezésére. A nép- és katonadalokat átörökítő együttes a baráti csoportokkal közösen ünnepelte a jubileumát.

A jubileumi ünnepségen a kezdetekről is szó esett. A csapatot 23 éven keresztül az intézmény igazgatója vezette, az akkori nyugdíjas egyesületek felkérésének eleget téve.

 – Bár az énekkari tagok nem szeretik vagy nem szerették, ha ezt mondom, de szerintem sokkal fontosabb funkciója van annak, hogy rendszeresen együtt lehetnek, együtt időt tölthetnek, értékes dolgokat tanulnak, mint hogy minden hang teljesen a helyén van-e vagy kristálytiszta az összes dal – nyilatkozta Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatója.

Halmos Ildikó Iványi Miklósnak adta át az énekkar vezetését, aki szintén sok éve tagja a kórusnak, a klubnak és az intézménynek. A kórusvezető szerint az éneklésnek, az összejöveteleknek számos pozitív hatása van. 

–  Maga az éneklés az egy nagyon jó dolog. Nem csak kellemes, és nem csak érzéseket kelt az emberben, hanem ráadásul – nem akarok itt most idézgetni – de különböző tudományos vizsgálatok szerint is – egészségügyileg is hasznos. Tehát az embernek az immunrendszerét segíti, erősíti, ha vidám dolgokkal foglalkozik – fogalmazott Iványi Miklós karnagy. 

Nyolc csapat érkezett a Honvéd Kaszinó Énekkarának 25 éves jubileumára. A sok baráti dalkör között van a VOKE Kodály Zoltán Énekkar. Vezetőjük, Püspökiné Jámbor Zsuzsanna az ilyen találkozók fontosságát hangsúlyozta – kiemelve a Covid utáni időszakot.

– Idősebb korosztályról beszélünk elsősorban, akik a kórus tagjai. Úgy érzem, hogy nagyon bezárva érezték magukat, nekik ez egy külön program, szépen felöltöznek, eljönnek a próbákra, beszélgetnek, jól érzik magukat. Azt gondolom, nekik ez nagyon sokat ad – vélekedett Püspökiné Jámbor Zsuzsanna, a Kodály Zoltán Énekkar vezetője.

A fellépéseket követően nem maradt el a közös, kötetlen program, a beszélgetés és a felhőtlen ünneplés.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.