A hazaiaknál Puskás rohamozott, a vendégeknél Zsiborás védett...

facebook megosztás

A labdarúgó Zalai Megyei Kupa küzdelmeiben a negyedik kör hozott egy kanizsai városrészek közötti csatározást is, hiszen a zalai III. osztály Déli csoportjában szereplő Miklósfa SE az első osztályú tagsággal rendelkező Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák SE-t fogadta a szerdai játéknapon.

A kiírás több specialitása mellett például az egyik, hogy ezen megyei csatározások lényegében már a Magyar Kupa következő szezonbeli főtáblás sorozatának az előhírnöke, s ezen belül a Miklósfa mint az országos futballpiramis hatodik vonalának tagja, már három meccsen túl is jutott az előző esztendő augusztusában, s a miklósfaiak – egyben sikerrel vett - akadályát a Beleznai SE, az Újudvar SE, valamint a Letenye SE jelentették, igaz, nem egyszer játék nélkül...


A Miklósfa SE védő harmadában többször is önfeláldozóan kellett megakadályozni a Kiskanizsa egyre sokasodó támadásait

Fotó: PL

A Sáskáknál egyszerűbb a képlet, László Roland játékos-edző legénysége még csak most kapcsolódhatott be a küzdelmekbe. A városi rangadó létrejöttével viszont már semmi sem gátolhatta meg azt, hogy leírhassuk, a találkozó folyamán volt olyan pillanat is, amikor a hazai Puskás rohamozta például a vendégek hálóőrének, Zsiborásnak a kapuját... Sándor ezúttal kevésbé volt sikeres, míg a Sáskáknál Gábor a maga 17 esztendejével felnőtt tétmeccsen először őrizte klubja hálóját. Tette mindezt úgy, persze játékostársaival összhangban, hogy a Sáska a 2-0-s félidei állás után 5-0-ra nyerte a kupatalálkozót, a gólszerzők Kiss Jácint (2), László Roland, Németh Marcell és Szőke Ádám voltak, s jutott ezzel tovább a Kiskanizsa a következő körbe.

Labdarúgó Zala Megyei Kupa, 4. forduló:

Miklósfa SE (Zalai III. osztály Déli csoport) – Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák SE (Zalai I. osztály) 0-5 (0-2)

Miklósfa, 50 néző. Vezette: Lakics (Kovács P., Szabados)

G.: Kiss J. (22., 35. - az elsőt 11-esből), László R. (52.), Szőke Á. (73.), Németh M. (89.)

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.