Folytatja a munkát a Via Kanizsa a vörösfenyősorral a 7-es elkerülőnél

facebook megosztás

Mint arról Híradónkban is beszámoltunk már, képviselői kezdeményezésre a városi cég pótolja a kidőlt, kiöregedett fákat. Az akciót a Rotary Fúrási Zrt. is támogatja.

Kedden a szeles, hideg időjárás ellenére is sokan vettek részt a munkában, a Via szakemberei mellett a Rotary Zrt. dolgozói ültették a fákat. Mint azt Konrád-Németh Cecília városi főkertész elmondta, Zalából sikerült beszerezni a csemetéket, amelyek Búcsúszentlászlón nevelkedtek, így hozzá vannak szokva a helyi klímához.

–85 darab növényt vásároltunk, ennek így lesz helye itt a fasorban. Bizonyos részeket további beruházások miatt ki kellett hagynunk. Azt sejtjük, hogy útfelbontások és útépítések lesznek, azokon a részeken nem ültetünk, de egyébként a fasor egész része pótolva lesz –mondta el Konrád-Németh Cecília, a Via Kanizsa Zrt. városi főkertésze.

A Rotary a fenntarthatóság jegyében, minden évben nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre.

–Ez egy nagyon jó kezdeményezés, ami itt a városban történt, célunk, hogy támogassuk a környezetvédelmet ilyen módon is. Minden évben hulladékgyűjtési akciót szervezünk, fát ültetünk, ha van rá lehetőség, és ezúton is köszönjük az együttműködést – hangsúlyozta Tormáné Gutta Anikó, a EBK specialista, Rotary Fúrási Zrt. seniorja.

A szakemberek bíznak a csemeték megmaradásában, ezért is vásárolt a Via helyi klímában nevelkedett, zalai kertészettől.      

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.