Húsvéti díszekbe öltözik idén is az Eötvös tér a Kanizsa Médiaház és a Via Kanizsa jóvoltából

facebook megosztás

A Húsvét-szigetek ezúttal – a rossz idő miatt – a tavalyinál szerényebb módon valósul meg.

Tavaly nagy sikert aratott a rendezvény a város gyermekeinek körében, akkor vetélkedők és zenés programok is várták őket. Idén az időjárás viszontagságai miatt ilyen formában nem jöhetett létre a kezdeményezés, de az ünnepi díszítés nem marad el a téren. A kisebb helyszínváltoztatásra azért volt szükség, hogy az éppen virágzó vadkörtefákban ne tegyen kárt a díszítés.

– Most egy kicsit szerényebbre vettük a figurát, mint tavaly, ez főként az időjárásnak volt betudható, mivel kiszámíthatatlan, ezért nem is mertünk nagyobb programot szervezni, olyat amilyen a tavalyi volt, Nem akartuk, hogy a gyerekek itt fagyjanak meg, aztán szedjenek össze valami olyan betegséget, ami után nem mennek iskolába, és majd jól ránk fognak haragudni a szülők, ha húsvétkor még krákognak, így most a tavalyi tojásokat, meg ha esetleg valaki menet közben észreveszi, hogy díszítgetjük a fákat, akkor hoznak, és ezeket felpakoljuk, és ezt a kis sziget részt kialakítjuk ismét Húsvét-szigetté, hogy egy kis vidámság is legyen így húsvét előtt, ezzel is segítjük a készülődést –emelte ki Tar Mihály, a Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Berta Krisztián is részt vett a programon, és a legutóbbi soros közgyűlésen kapott díszt is feltette az egyik tojásfára.

– Nagy örömömre szolgál, hogy a tavalyi év után ismét Húsvét-szigetekké válhat Kanizsa, egy kicsit szerényebb körülmények között, de Húsvét-szigetekké válunk. Én egyrészt úgy tudok részt venni benne, hogy mint önkormányzati képviselő támogatom a programot, másrészt pedig én is hoztam egy tojást felakasztani a tojásfára, úgyhogy nagyon örülök annak, hogy mivel az ország más részein is nagy hagyománya van a tojásfadíszítésnek, így a húsvétot megelőző nagyhét időszakában, örülök, hogy ez már városunkban is hagyománnyá válik –vélekedett Berta Krisztián, az ÉVE önkormányzati képviselője.

A szervezők azt remélik, jövőre már teljes formájában alakulhat Húsvét-szigetekké az Eötvös tér.

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.