Vereséggel kezdte a tavaszi szezont a Tungsram SE női csapata

facebook megosztás

32-18-ra kikapott a Szekszárdtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata vasárnap délután a Kanizsa Arénában. A vereség mellett komoly problémát jelent a hazai csapatnál, hogy a kulcsembernek számító Csivre Viktória sérülés miatt idő előtt fejezte be a találkozót.

Ősszel a szezonnyitó mérkőzésen 33-20-ra győztek a szekszárdiak, így nem várt könnyű mérkőzés a kanizsaiakra az első tavaszi fordulóban. Az első pár perc a várakozások ellenére jól alakult hazai szempontból, hiszen 2-0-t is mutatott a Kanizsa Aréna eredményjelzője. A vendégek tizenegy perc után vezettek először, majd egyre inkább növelték a különbséget, és bár a Tungsram egy időntúli szabaddobással kozmetikázta az eredményt, így is 15-7-el álltak jobban a vendégek a szünetben. A differencia azonban a második félidőben tovább nőtt, és az utolsó percekben már csak a különbség volt kérdéses. A Szekszárdi Fekete Gólyák végül 14 gólos győzelemmel távoztak városunkból.

– Többre számítottam, azt gondoltam, hogy egy kicsivel szorosabb mérkőzést tudunk játszani a Szekszárddal. Nyilván azzal tisztában kell lenni, hogy egy jobb csapattal játszottunk, akinek kiváló a védelme, ezzel meg is birkóztunk a mérkőzés folyamán. Nem találtuk az 1-1 elleni játékokat, fizikálisan erősebbek voltak, nagyobbak voltak, mint mi. Az átlövésekre kellett volna építeni, de ott vagy a kapus védett vagy pontatlan lövést választottunk, így nagyarányú vereséget szenvedtünk – értékelte a mérkőzést Baranyai Zsolt, a Tungsram SE Nagykanizsa  vezetőedzője.

A kanizsai csapatban Krenner Fanni hétszer, Kovarszki Beatrix ötször volt eredményes, a vendégeknél Bognár Zsanett 8, az új igazolásnak számító Gyenis Dorka pedig 10 gólt szerzett. A Szekszárd legeredményesebb játékosa az utolsó percekben megsérült, akárcsak Csivre Viktória a hazai gárdából Bordán Anna, a Tolna megyeiek vezetőedzője reméli, hogy kulcsembere minél hamarabb visszatérhet a pályára.

– Azt gondolom, hogy védekezésben, a belső poszton mindenképpen sokat tettek hozzá. Támadójátékban Gyenis Dorka nagyon sokat tett, ő egy új igazolásunk volt és nagyon gyorsan beépült a csapatba. Reméljük, hogy a sérülése nem annyira komoly és gyorsan felépül – fogalmazott Bordán Anna, a Szekszárdi FGKC  vezetőedzője.

A kanizsai hölgyek legközelebb Dunaújvárosban lépnek pályára az NB II. Nyugati csoportjában. Az egyesület férfi csapata szintén elkezdte a tavaszi szezont, Csalló Ádám együttese óriási csatában, egy utolsó másodpercekben szerzett gólnak köszönhetően 32-31-re győzött a Pécsi VSE otthonában. 

K.T.



(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.