Lezajlott az év első véradása Nagykanizsán

facebook megosztás

Megtartotta 2023 első véradását a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsán. A területi szervezet idén is – csakúgy, mint tavaly – számos akcióval várja a segíteni kívánókat.

2022 egy kimondottan hullámzó év volt a véradások szempontjából – összegezte véleményét Goór Violetta. A Vöröskereszt munkatársa elmondta: a betegségek nagyban befolyásolták az önkéntesek számát, de alapvetően számíthattak az állandó véradók bázisára. Egy-egy akció pedig kimondottan pozitív eredménnyel zárult.

– Az év végi, utolsó véradásunk felülmúlta a várakozásainkat, ugyanis 45 ember jelent meg december 27-én, aminek nagyon örültünk. Az ünnepek alatt ugyanis kevés a véradás, ezért muszáj ráerősítenünk, illetve biztosítani a készleteket –mondta el Goór Violetta a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezet véradás szervezője.

 Az első idei véradásra is érkeztek önkéntesek, köztük több állandó véradó.  

– Azért tartom fontosnak a véradást, mert ezzel életeket mentek. Egy véradásról három személynek tudok vért adni. Ez fontos, mert bármikor történhet egy olyan baleset, amikor éppenséggel az én vérem az, ami megmenti a másik embert – jegyezte meg Alvégi György János .

Ha valaki a mai akcióról lemaradt volna, segítő kezét nyújthatja a következő alkalmon, amely vasárnap, január 8-án lesz a kiskanizsai közösségi házban.

V.A.



(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.