Ételkóstolóval folytatódott az Egészséges Nagykanizsát! elnevezésű programsorozat
A Thúry-iskolában megtartott ételkóstoló sztárja a mangalica volt.
– Egy belsőséglevest készítettem: tüdő, szív, nyelv, savanyú, belsőség, zöldséggel és némi kaporral megbolondítva. Ami itt újdonság lesz, hogy nem tejföllel, nem habarással sűrítettem, hanem a saját találmányú bőrkepépemmel – mondta Bálintné dr. Tulok Violetta táplálkozási tanácsadó.
A tankonyhán kétféle leves, sült oldalas, sült tarja és kolbásszal töltött dagadó is készült. Az ebédre az idősügyi klubok vezetőit és képviselőit várták.
– Kifejezetten örültem ennek a kezdeményezésnek, amikor hallottam erről. Különösen az idős emberek vonatkozásában tartom ezt fontosnak, mert sokan úgy gondolják, gyógyszerrel sok mindent meg lehet oldani, pedig a helyes, egészséges táplálkozással sok-sok gyógyszert lehetne mellőzni – nyilatkozta Mészáros Imre.
A program az önkormányzat és az idősügyi tanács által életre hívott, Egészséges Nagykanizsát! elnevezésű sorozat egyik állomása volt.
– A következő öt alkalommal más-más alapanyagokból készült ételeket ismertetünk meg az érdeklődőkkel. Itt korlátozott a létszám, de a két előadónk, tanácsadónk március végén a Medgyaszay Házban tart egy nagyelőadást, amire majd várjuk a kanizsai érdeklődőket természetesen – fogalmazott dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó.
A főzőbemutatók és előadások februárban, illetve márciusban is folytatódnak, tavasszal pedig egy gyalogos és egy kerékpáros túrára várják majd az érdeklődőket.