Tovább gyarapította érmei számát a karatés Molnár Csaba

facebook megosztás

Újabb rangos versenyeken szerzett ezüstérmet a nagykanizsai karatés, Molnár Csaba. Az Ippon Shotokan Egyesület sportolója előbb a Hungarian Openen végzett másodikként, majd szintén ezt a helyezést érte el a Dream Cup Word I-Karate Championship versenyen.

Egy sajnálatos sérülés miatt versenyez a parasportolók között Molnár Csaba. A kanizsai négy danos mester az idei év utolsó küzdelmeinek már úgy vágott neki, hogy formagyakorlatával második lett az inkluzív karate világbajnokságon és a nagykanizsai combat sport-vb-n is. A mostani megmérettetéseken kerekesszékes kategóriában indult, amely egy speciálisabb felkészülést kívánt.

– A tolókocsival teljesen más erőviszonyok vannak. Ráadásul szőnyegen kellett mindezt bemutatni, testinstruktorok segítségével. A kerekesszéket meg kellett nehezíteni, hogy könnyebben tudjak mozogni vele, súlyzókat kellett rátenni. A mozdulatokat ki kellett alakítani, át kellett alakítani, de az alaptechnikák egy és ugyanazok voltak, úgyhogy nagyon nem kellett változtatni rajta, hála a jó égnek – nyilatkozta Molnár Csaba, az Ippon Shotokan Egyesület versenyzője.

Molnár Csabát az Ippon Shotokan Egyesület oktatója Béres János készítette fel a versenyekre, aki számára különleges érzés, hogy egy tanítványát versenyeken is látja szerepelni. A szenszei reméli, hogy ezek az eredmények a többieket is inspirálják abban, hogy komolyan vegyék az edzéseket és elkezdjenek sportolni az egyesületben, mert a résztvevők száma eléggé vegyes, különösen az elmúlt időszak gazdasági nehézségei óta.

– Korábban voltunk annyian, hogy külön volt felnőttcsoport, gyerekcsoport. Most így könnyebb a termet kifizetni, hogy együtt vagyunk. Megoldjuk, hogy specifikus feladatokat adunk a gyerekeknek, felnőtteknek. Nyilván a felnőtt csapattal egy kicsit más dolgozni, ők egy kicsit máshogy látják ezt az egészet, kicsit harcosabbak, másabbak. De mind a kettőt szeretjük, mind a kettőt jó csinálni, most egyelőre vegyesen vagyunk és így oldjuk meg – árulta el Béres János, az Ippon Shotokan Egyesület  instruktora.

Molnár Csaba számára még nem ért véget az idei versenyszezon, mert a hónap közepén Egerben egy újabb megmérettetésen vesz részt.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.