A Kodály utca 10 szám alá költözik a Zrínyi utcai Idősek Klubja

facebook megosztás

A nappali ellátás, a szociális étkezés és a házi segítségnyújtás szolgáltatásai maradnak, csak a hely változik október 15-től.

Az előzetes felmérések alapján, a Zrínyi utcában kevesebb volt a szolgáltatások igénybevétele, a költözéssel több keleti városrészben lakó idősnek kedveznek. A változás 6 hónapos időszakot jelent és, mint egy 30 főt érint. A Nagykanizsa- Surd- Zalakomár Szociális Intézményfenntartó Társulás a gazdaságosság érdekében hozta meg az átcsoportosítással kapcsolatos döntéseket.

–Ez az intézményük biztosította, hogy 365 napon keresztül a városban itt volt igénybe vehető, ez a nappali ellátás illetve az étkezést is innen lehetett biztosítani számukra az elvitellel és a helyben fogyasztást is. Ez átkerül most a Kodály utca 10 szám alá, ahol szintén egy nappali ellátásos intézményünk van, összekötve a nyugdíjas házban lévő szolgáltatásokkal.  Így most kibővítettük, a Zrínyi utcai helyett a Kodály utcai lesz nyitva 365 napon keresztül. Én azt gondolom, hogy ez egy nagyon komfortos, nagyon kedves kis kollegákkal, nagyon színes programokat szervezünk, hogy minél többen itt a Keleti városrészben is igénybe tudják ezt venni – tájékoztatott Tóth- Bagó Mónika a NESZI igazgatója.

A kezdeti nehézségek megkönnyítésére gépjárművel vagy akár gyalogosan is segítenek bejárni az új útvonalat a klienseknek. A szociális étkeztetés is marad, az összes alkalmazottal együtt.

–A szociális étkeztetést, azt pedig úgy szerveztük át, hogy akik az adminisztrációs részt végzi kolleganő, ő szintén a Kodály utca 10 szám alá helyeztük, oda lehet bemenni, illetve folyamatosan ugyan azokon a telefonszámokon el lehet érni a kollegákat. Ha bárkinek bármilyen kérdése van, akár itt a központi telefonszámon is tudunk segíteni, és mindenkinek, arra törekszünk, hogy a városban a szociális étkezése természetesen megoldott legyen –tette hozzá Tóth- Bagó Mónika.

A házi segítségnyújtás egységvezetőjét az Űrhajós utcába helyezték át, akit szintén az összes megszokott fórumon továbbra is el lehet érni. A gazdaságosság szempontjából december 19- től január 7-ig az értelmi fogyatékosok nappali ellátását szüneteltetni fogják. Természetesen a támogató szolgálatnak, azon kollegái, akik a terepmunkát végezik ők továbbra is ugyanúgy ellátják a feladatukat.  

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.