Átadták a szökőkutat a Sétakertben

facebook megosztás

Igazi ünnep volt ma a Sétakertben. A „Megújuló Sétakertért” program eredményeit mutatta be az ügyet hátán cipelő Via Kanizsa Nonprofit Zrt. A civil és céges támogatók közösen ünnepelték az egyik legnagyobb mérföldkövet, a szökőkút és környezetének átadását. A cég a munkálatokat Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése Tulajdonosi Bizottságának hozzájárulásával végezte.

A program 2021-ben lett meghirdetve, de a munkálatok idén is folytatódtak – hangzott el a mai avatáson.

– Ünnepi hangulat ez mindannyiunknak, különösen a Via Kanizsának és a Netta-Pannónia Kft.-nek. Ez a két cég volt az, aki 2021-ben gondolt egy merészet. És úgy döntöttünk, hogy az éppen 125 éves évfordulóját ünneplő Sétakertet egy nagyobb gondozottsági szint alá vonjuk, mintegy akcióterületként kezeljük 2021 évben – mondta el Szabó István, a Via Kanizsa Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

A két említett cég mellé felsorakozott a Nagykanizsai Városvédő Egyesület és a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület. A csapatok így együttesen találták ki és szervezték meg a szükséges munkálatokat, amelyeknek – és a számos támogatónak köszönhetően – megújult Nagykanizsa patinás kertje.

– 1896-ot írunk, immár 126 éve, amikor a Tripammer Gyula vezette Szépítő Egylet javaslatot tett egy díszpark, egy promenád létesítésére. Ehhez az első 6 holdas területet kiskanizsai gazdáktól vásárolták meg, és akkor kezdődött a Sétakert építése – idézte vissza a történelmet Szabó István.

Az elmúlt időszakban a rekonstrukció különböző szakaszokban zajlott: facsemeték ültetése, sétányok, járdák felújítása, a pavilon elbontása majd játszótér építése, végül a szökőkút és a táncoló lányok szobra környezetének teljes felújítása.

V.A.



(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.