Elégedetten értékelte első felnőtt világbajnokságát Kurucz Levente

facebook megosztás

Elégedett világbajnoki szereplésével Kurucz Levente. A fiatal kanizsai tehetség úgy véli, a Kanadában szerzett hatodik hely még csak a kezdetnek számít a karrierjében. A Plastex kajakosának sok ideje nincs a pihenésre, mivel szeptemberben már a szegedi U23-as világbajnokságon szerepel.

Alig néhány hét alatt készült fel Kurucz Levente élete első felnőtt világbajnokságára, ahol Gazsó Alida Dórával döntőbe jutott a mix-párosok versenyében. A Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub versenyzője szerint párosuk a fináléban evezett a legjobban, így elégedett az eredménnyel a világklasszisokkal teli mezőnyben.

Ez egy ajándék volt ebben az évben, ha úgy vesszük. Igazából nem sokat tudtunk készülni a mix-párosra, mivel a Dorka ment négyest is. Tulajdonképpen elégedett vagyok ezzel az A-döntővel, mivel ez volt az első felnőtt világbajnokságom és talán én voltam a legfiatalabb a mezőnyben – nyilatkozta Kurucz Levente, a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu klub kajakosa.

Kurucz Levente kedden érkezett haza Kanadából, de máris folytatja az edzéseket, mivel szeptember elején következik számára az év másik fontos versenye, az U23-as világbajnokság. A megmérettetésen – hasonlóan a halifaxi felnőtt vb-hez – ő lesz a magyar küldöttség egyik legfiatalabb tagja. Az már biztos, hogy Tamási Zsomborral, Balogh Gergellyel és az olimpiai ezüstérmes Varga Ádámmal együtt versenyez majd a magyar négyesben, de megvan az esély arra is, hogy még egy versenyszámban indulhasson a hazai közönség előtt.  

– Egyelőre biztos, hogy 500 négyest fogunk indulni, még lesz egy verseny, ahol eldől, hogy 500 párost is tudunk-e indulni. Úgy gondolom, hogy jó esélyekkel indulunk neki ennek a versenynek, bízom benne, hogy mind a két számban egy dobogós eredményt el tudunk érni – tette hozzá Kurucz Levente.

Kurucz Levente stábunknak elárulta, hogy a mix-párosban való szereplése valószínűleg egyszeri alkalomnak számított, mivel a következő időszakban az olimpiai számokra fog koncentrálni.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.