Az alapellátásban dolgozók ünnepeltek Semmelweis-nap alkalmából

facebook megosztás

 A hagyományokhoz híven, ezúttal is elismeréseket adtak át, a járványügyi helyzettel terhes éveket hátrahagyva, már szabadon.

Az emberszeretet és egymás szeretete egymást kiegészítő, mégis ok-okozati kapcsolat, amelynek szerencsés együtt állása ne csak kitölti éltünket, hanem tartalmat ad létezésünknek – ezzel a gondolattal kezdte köszöntőjét Balogh László polgármester azon az ünnepségen, amelyen az alapellátásban dolgozó orvosokat, ápolókat és védőnőket, adminisztratív és technikai dolgozókat ünnepelték tegnap.

– Az elmúlt évek egészségügyi válsága megmutatta, hogy mennyire fontos az érző ember. Aki minden szakmai tudást jelképező egészségügyi, védőnői uniformis mögött, fáradtságot nem ismerve dolgozik embertársai védelmében. Az ő egészségük és jólétük értelmében. e válság mindenki számára láthatóvá tette, hogy a Hippokratész által említett emberszeretet alapfeltétele és egyben nélkülözhetetlen motivációs bázisa a közösség megmaradását biztosító egészségügyi segítségnyújtás – hangsúlyozta Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

Az ünnepi beszédet dr. Varnava Charalambos ifjúságorvos tartotta, aki Semmelweis Ignácról, több millió nő és gyermek megmentőjéről emlékezett

Az alapellátás Semmelweis napi ünnepségen több elismerést is átadtak.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.