Öt év után emelkedtek a parkolási tarifák Nagykanizsán

facebook megosztás

Megosztja a nagykanizsai lakosokat a parkolási tarifák emelésének kérdése. Mint ismert, a legutóbbi közgyűlésen a képviselő-testület húszszázalékos drágításról döntött.



2017 után módosultak a parkolási tarifák. A fizető parkolókban – amelyeket a döntés érintett – 240 forintra nőtt a várakozási díj. Az áremelés vitát váltott ki a közgyűlésen, de az itt élők közül is többen hangot adtak a nemtetszésüknek.

–  Én ezzel messze nem értek egyet, egyáltalán. Azzal sem, hogy egyáltalán pénzt szednek azért, hogy az ember le tudjon állni, parkolni, pláne egy kórház előtt. Szégyen –  fogalmazott Lőrincz Lajos.

A már megváltott, éves parkolóbérleteket értelemszerűen nem befolyásolja a tarifák emelkedése. Kupóné Gasztonyi Edit szerint ez a forma megoldást jelenthet az óradíjak növekedésére.

Nem örülök neki természetesen, de mi évek óta éves parkolóbérletet veszünk, úgyhogy nem szoktam ezen gondolkodni. Év elején kifizetjük a 42500 forintot az éves parkolóbérletre, ezt megvesszük és innentől kezdve a mi problémánk megoldódik – mondta el véleményét Kupóné Gasztonyi Edit.

Az áremelés elősegítheti, hogy kevesebben járjanak autóval a belvárosban. Kellner Attila úgy véli, a döntés hatással lehet arra is, hogy hányan ülnek a volán mögé 8 és 16 óra között.

– Valahogy korlátozni kell az autóknak a forgalmát a városokban. Másként ezt nem lehet csinálni. Vagy lezárják az utakat vagy felemelik az árakat, aztán ameddig fizetik az emberek addig jönnek, amikor már nem, akkor nem fognak bejönni. De, a belvárosban máshogy nem lehet parkolni, ha nem lenne fizetős akkor mindenki kocsival járna be valószínűleg – nyilatkozta Kellner Attila.



A parkolási tarifák az eredeti tervek szerint 280 forintra emelkedtek volna, ám a frakciók végül a 40 helyett a 20 százalékos emelés mellett döntöttek.

K.T.



(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.