A strandszezon alatt is a biztonság a legfontosabb

facebook megosztás

Még azoknak is célszerű mentőmellényt használniuk szabad vízi fürdőzésnél, akik jól tudnak úszni. Pál-Tóth Evelin, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, hogy sokan ott is belemennek a vízbe, ahol azt tábla tiltja és az ismeretlen területen könnyen előfordulhatnak balesetek.

Szabadstrandokon hat éven aluli vagy úszni nem tudó, tizenkét éven aluli gyermek csak szülői felügyelettel tartózkodhat a vízben, ezen kívül szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek sem ajánlott egyedül fürödniük – hívja fel a figyelmet Pál-Tóth Evelin. A szakember szerint sokan azzal sincsenek tisztában, hogy ott, ahol tilos a vízbe menni és úszni, a vízibicikli használata sem megengedett.

– A kereskedelmi forgalomban számos olyan eszköz kapható, amely megkönnyíti a vízben tartózkodást, ilyen például az úszógumi, a karúszó, a gumimatrac, az úszódeszka vagy az úszássegítő mellény. Ne felejtsük el, hogy ezek csupán fürdőeszközök, a vízben történő használatuk fürdésnek minősül. A vízibicikli szintén fürdőeszköznek minősül, ezért, ahol a fürdés tilos, ott ezeknek az eszközöknek a használata sem megengedett és viharjelzés esetén ugyanazok a szabályok érvényesek, mint fürdőzésnél – hangsúlyozta Pál-Tóth Evelin, a ZMRFK mb. sajtószóvivője.

A Kanizsa Uszoda és Strandfürdőben általában kisebb sérülések miatt kérik az úszómester segítségét a strandolók. Horváth János szolgáltatásvezető azt tapasztalta, hogy náluk odafigyelnek egymásra az emberek és a kisiskolás korosztály is jól tud úszni.

–  Itt úszómesterek figyelnek folyamatosan, így, ha bármilyen probléma adódik – méhcsípés vagy valaki valamibe belelép, megsérül -, akkor oda lehet hozzájuk menni és nagyon szívesen fognak segíteni ebben. Ha komoly probléma van, akkor természetesen ki lesz értesítve a mentőszolgálat és ők intézkedni fognak – mondta el Horváth János, a Kanizsa Uszoda és Strandfürdő szolgáltatásvezetője.

A medencék mellett táblák figyelmeztetik a fürdőzőket a zuhany és a lábmosó kötelező használatára, valamint a víz mélységéről és hőfokáról is tájékozódhatnak.

K.V.



(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.