Tizedik alkalommal nyitottak ki a pincék Förhéncen

facebook megosztás

A hangulatos gasztrokulturális rendezvénynek idén is a hegyhát kápolnája előtti tér adott otthont, ahol a hegy levének kóstolgatása mellett zenei aláfestéssel lehetett élvezni a vidék szépségét, a szőlőhegyek panorámáját.

Az égiek kegyesek voltak, így nem ázott el a szombatra meghirdetett program. Bor és pogácsa bőven volt minden pincészet asztalán, a hangulatról pedig most is gondoskodtak a szervezők.

– A célkitűzések változatlanok, nyitva szeretnénk tartani a pincéket, ez az elsődleges. Így talán a városlakók, a környezetünkben élő emberek kijönnek hozzánk hétvégente vagy egy ilyen rendezvényre, ahol megkóstolják a borainkat. Ez a legfőbb cél, hogy a saját borainkat tudjuk egy kicsit marketingelni. Az újítások ebben az évben abból a szempontból megvannak, hogy próbálunk a fiatalságra is gondolni, ezért meghívtuk a Zero zeekar tagjait. Reméljük így kicsábulnak a hegyre – nyilatkozta Skanecz Sándor, a Förhéncért Egyesület elnöke. 

Tulman Gézáné a kezdetek óta erősíti az egyesületet, a nyitott pincék rendezvényen is folyamatosan jelen van. Nála lehetett most is megvásárolni a gravírozott poharat, amely kóstolásra is feljogosította a vendégeket.  

– A törzsmag biztosan a gazdák, és ők vonzzák magukkal a vendégsereget. A rokonokat, a távoli rokonokat, és egyre több turista is megcélozza ezt a napot – hangsúlyozta Tulman Gézáné, a Förhéncért Egyesület tagja. 

A pincészetek sorából idén sem maradt ki Förhénci Horváth Gyula standja. Nála – csakúgy, mint a többieknél – szinte a teljes helyi skála megjelent.

– Négy fehéret, két rozét, két sillert és két vörösbort próbálunk bemutatni itt a kedves vendégeinknek. Elsősorban azért, hogy lássák, a zalai borvidéken és itt konkrétan Förhéncen milyen széles skálája van a minőségi borkészítésnek. A legfontosabb fajtákat is felsorakoztattuk, az olaszrizlingtől a furmintig, szürkebarátig – osztotta meg stábunkkal Förhénci Horváth Gyula borász.

 A vendégek estébe hajlóan élvezhették a helyi nedűket és a meghívott zenészek játékát.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.