A közösséget is összekovácsolja a rendszeres szerda esti futás

facebook megosztás

Körbe futották a Csónakázó-tavat szerda este a Kanizsai Futóklub tagjai. Az egyesületnél már évek óta hagyománynak számít ez a programsorozat. A közös sportolást a kanizsai tónál a következő hónapokban minden szerdán megismétlik, a futáshoz bárki csatlakozhat.

2017 óta nem kérdés a Kanizsai Futóklub tagjai számára, hogy milyen programjuk legyen szerda estére, ugyanis azóta minden nyáron közösen futnak a mesterséges tó körül. Léhart Zoltán úgy fogalmazott, hogy a nyári Csó-tó kör immáron sztenderd fogalommá vált, amelyről már minden mozogni vágyó nagykanizsai tudja, hogy szerdán este 6 órakor kell teljesíteni az ötkilométeres távot.

 – Ezt a nyári Csó-tó kört kimondottan az iskolaszünetben kezdtük el hat évvel ezelőtt, tehát ez a hatodik évad, amit most csinálunk. A lényege, hogy a kisiskolásokat, a fiatalokat megmozgassuk a nyári szünetben, amikor ugye nincsen iskolai foglalkozás, iskolai testnevelés óra. Az idők folyamán az érdeklődés annyira megnőtt, hogy most már nem várjuk meg a szünidőnek a kezdetét, hanem elkezdjük júniusban és igazából olyan szeptember vége, október elejéig szoktuk csinálni, amíg a körülmények lehetővé teszik –  mondta el Léhart Zoltán, a Kanizsai Futóklub alelnöke.

A tagok többsége már a kezdetektől teljesíti az ilyenkor előírt penzumot. A rutinosabb indulók folyamatosan felmérik egymás állapotát és háziversenyként fogják fel az összejöveteleket. A futás mellett a csapatépítés is fontos a résztvevőknek, mivel a közösségi élménnyel próbálnak meg rávenni minél több embert a futásra.

– Maximálisan csapatépítő mindenféleképpen. Az őszi, hidegebb időszakokban kisebb csoportok szoktak futni, ezt az időszakot már nagyon sokan várták, hogy kijöhessünk a levegőre, a Csónakázó-tóra, hogy közösen futhassunk is. Ezek a nyári Csó-tó körök arról szólnak, hogy a közösség nagyon szívesen látja, akik kicsit gyámoltalanabbak, nem mernek annyit futni, ki szeretné próbálni a futást. Vannak nagyon régi arcok, mint én is és vannak újak is szinte –  fogalmazott Pacsa Zoltán, a klub tagja.

Léhart Zoltántól megtudtuk, hogy általában ötven-hetven embert számlál a Csó-tó kört futók létszáma a programjukon.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.