A magyar szurkolók zarándokhelye is...

facebook megosztás

Tíz esztendő után tér vissza a salakmotoros világbajnokság, vagyis a Speedway GP mezőnye Horvátországba, közelebbről is a muraközi Muracsány (Gorican) melletti oválpályára, ahová április 30-án, szombaton 19 órára legalább 6500 nézőt várnak az idei sorozat nyitófutamának apropóján.

A világszerte roppant népszerű motoros sportág képviselő 2010 és 2012 között már vendégeskedtek a murakirályi (Donji Kraljevec) salakmotor-stadionban, ugyanakkor ami ebben az esztendőben különlegesség, hogy a mezőny a Letenyétől mindössze 6 kilométerre lévő helyszínen kezdi a 2022-es versenyszezont.


2012 után ismét vb-mezőnyt láthat vendégül a horvátországi Muracsány és Murakirály között fekvő salakmotor-pálya

A sorozat többszörös világbajnokait, így a brit Tai Woffindent, vagy éppen a lengyel Bartosz Zmarzlikot is várja már az előre kialakított boxutca a horvát helyszínen, de 2017 világelsője, az ausztrál Jason Doyle neve is ott szerepel az indulók között.


2020 győztesét, a lengyel Bartosz Zmarzlikot is várja a horvátországi idénynyitó futam

A múlt évi vb-győztes, Artem Laguta - mivel Oroszország ukrajnai inváziója miatt a Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM) égisze alatt szervezett eseményeken orosz és fehérorosz indulók nem vehetnek részt – nem védheti meg elsőségét és 2021 vb-3. helyezett salakmotorosa, a szintén orosz Emil Szajfutgyinov sem lehet ott a mezőnyben.


A salakmotoros elitmezőny tartalékjaként a magyar tehetség Fazekas Dennist is alighanem népes szurkolóhad kíséri majd el tőlünk

Fotók: Polgár László

Április 30-án, Murakirályon úgymond szabadkártyás versenyző a szlovén Matej Zagar lehet, míg a tartalékok közt magyar motorost is köszönthetünk, a roppant tehetséges, tapolcai Fazekas Dennis személyében.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.