Elfogadták a Horváth Jácint elleni kifogást, az ellenzéki jelölt fellebbezett

facebook megosztás

Fellebbezést nyújtott be Horváth Jácint, az Egységben Magyarországért országgyűlési képviselőjelöltje a Zala Megyei 03.-as számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottságának döntése ellen. A testület csütörtökön adott helyt egy kifogásnak, amit Horváth Jácint ellen nyújtottak be.

A kifogás szerint Horváth Jácint és a frakció szabálysértést követett el azzal, amit egy Nagykanizsán terjesztett szórólapra írtak. Az állítás úgy szólt, hogy a Fidesz a legutóbbi önkormányzati választások során 15 ezer forinttal fizetett le hajléktalanokat azért, hogy a jelöltjére szavazzanak. A testület a kifogást egy rövid vitát követően elfogadta, mivel az indoklás szerint a szöveg tényállítást tartalmazott, amely szabálysértésnek számít.

–  A bizottság helyt adott a kifogásnak és eltiltotta a jogszabálysértéstől a jelölőszervezetet, illetve a jelöltet. Álláspontunk szerint ez a tényállítás a választási eljárási törvény második paragrafus első bekezdésének „A” és „E” pontját is sérti a jóhiszemű joggyakorlás elvét illetően - mondta el Baumgartner Imre, az OEVB elnöke.

Horváth Jácint az üggyel kapcsolatban Híradónknak elmondta, hogy frakciója igazságtalannak érzi a döntést és beadták a fellebbezésüket a Nemzeti Választási Bizottsághoz, ugyanis ők nem tudtak erről a szórólapról, valaki más készítette és terjesztette a nevükben.

–  Szerintünk a helyi választási bizottság téves információk alapján hozott rossz döntést, amit meg is tudunk védeni. Egy olyan kiadvány alapján, amit nem mi készítettünk, nem is mi terjesztettünk. Tehát igazából használják a mi grafikai elemeinket, de nem a mi kiadványunk. Ezért minket elmarasztalni szerintünk hatalmas tévedés volt a Választási Bizottság részéről –fogalmazott Horváth Jácint.

Az országgyűlési képviselőjelölt abban bízik, hogy a Nemzeti Választási Bizottság megváltoztatja az ítéletet.  

K.T. 



(Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.