Többen is bírságot kaptak a Választási Bizottságtól

facebook megosztás

Megbírságolt négy jelölőszervezetet a Választási Bizottság. Az érintett pártok képviselői ugyanis nem hozták vissza a megadott határidőig az ajánlóíveket.

Február 26-a, 16 óra volt a határidő az ívek leadására. Dokumentumonként ezer forintnyi bírságot kell befizetnie az érintetteknek. Így a Választási Bizottság tagjai a péntek reggeli ülésen elfogadták, hogy a Megoldás Mozgalomnak hét-, a Mi Hazánk Mozgalomnak nyolc-, a Kétfarkúaknak hat-, míg a Munkáspártnak háromezer forintos büntetést szabnak ki.

– A Megoldás Mozgalom hét darab ajánlóívet nem adott le, ezért hétezer forint a bírság, a Mi Hazánk Mozgalom nyolc darab ajánlóív leadását mulasztotta el, ezért nyolcezer forintra bírságoltuk, A Kétfarkú Kutya Párt hat darabot nem hozott vissza, ezért hatezer forint bírságot kapott, valamint a Magyar Munkáspárt és az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom pedig háromezer forint bírságot kapott, mivel három ajánlóívet a határidőre nem adott le – nyilatkozta Baumgartner Imre, a , Zala Megyei 03. számú Választási Bizottság elnöke.

M-B. GY. 

(Borítókép: Kanizsa TV) 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.