Nyomoznak a HacsuNk-ügyben

facebook megosztás

Tanúként hallgatták ki Horváth Jácintot a HacsuNk-ügyben a Keszthelyi Rendőrkapitányságon. A politikus a posztjában azt írta: egyre több részletre derül fény. A gyanú szerint az uniós támogatások egy részét azonos érdekcsoporthoz köthető szervezeteknek, előre meghatározott módon utalta ki az akciócsoport. Az előzményről itt írtunk.

A nyomozás elindulását még januárban, Brüsszelben jelentette be Horváth Jácint. Akkor azt is közölte, hogy miután EU-pénzeket érint a csalás gyanúja, ezért az Európai Csalás Elleni Hivatalnál is bejelentést tesz. Az ügyben jelenleg a tanúkihallgatások zajlanak.

– A tanúkihallgatások során az első lépés, hogy maga a feljelentő tanúként megszólal. Ez történt kedden Keszthelyen. S a Keszthelyi Rendőrkapitányság kollégája volt az, akinek el kellett mondanom, hogy én milyen gyanú alapján tettem feljelentést, s mi volt az, ami arra vitt, hogy feljelentést tegyek ezen HacsuNk-pénzek elosztása ügyében. S mit látunk mi, mit ismerünk az egészből – mondta el Horváth Jáncint, az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje.

– Olyan információk kellenek a nyomozáshoz, amelyeket csak úgy nem lehet beszerezni, nem láthatók az interneten. Ezekhez mindenképpen a társhatóságok hozzájárulása vagy a minisztériumok hozzájárulása szükséges. S ebből tud majd a nyomozóhatóság egy teljesebb képet összeállítani, ami alapján a döntéseit meg tudja hozni a jövőben – jelentette ki a politikus.

Az ügyészség, miután jóváhagyta a nyomozást, a kanizsai hatósághoz rendelte az ügyet, ám az esetleges elfogultság látszatának elkerüléséért, az illetékesek végül a Keszthelyi Rendőrkapitányságot kérték fel az ügy lebonyolítására.

M-B. GY.



(Borítókép: Horváth Jácint videója)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.