Véget ért az ökumenikus imahét

facebook megosztás

Véget ért az ökumenikus imahét, a záróalkalmat a református templomban tartották szombat este. A keresztény egységet szimbolizáló héten az egyházi képviselők célja az emberek segítése volt, amit különösen fontosnak vélnek a mostani, vírusos időszakban.

Hat templomban, hat alkalommal vehettek részt a különböző felekezetek istentiszteletein, miséin a hívek az elmúlt hét során.

– Azt hiszem, hogy az a hangulat uralkodott el, hogy örültünk annak, aki velünk tudott ünnepelni ezen a héten, meg tudtuk osztani ezt a közös kincset, és az egész liturgiát a maga mélységében meg tudtuk élni. Örömmel hallgattuk egymás igehirdetését, mindenki felvillantotta a maga felekezetének a specifikumát, talán lehet így mondani. Vonatkozik ez a helyszín adta körülményekre, illetve az igehirdetésekre – mondta Makoviczky Gyula evangélikus lelkész.

Az imahéten a gyülekezetek jobban megismerhetik egymást, beszélgethetnek és tanulhatnak is egymástól.

Meg tudjuk osztani egymással az örömeinket, gondjainkat, tapasztalatainkat és ebből sokat tanulunk, igehirdetési módszereket elsajátítunk egymástól. Keressük a közös nevezőket, mert azért vannak sajnos most is olyan tényezők, amik szétválasztanak bennünket, például nem tudunk közös szentmisét vagy úrvacsorát tartani, nincs még közös asztalközösség, szentáldozás – fogalmazott Várnai László, a Felsőtemplom plébánosa.

A nehéz időszakokban még inkább szükség van arra, hogy az egyház képviselői bizonyosságot mutassanak Krisztusról és kapaszkodót adjanak az embereknek – hangsúlyozta Hella Ferenc, református esperes.

Nagyon fontos, hogy együtt tudunk lenni és testvéri közösségben tudunk lenni. Teljesen mindegy, hogy melyik felekezethez tartozunk, hiszen olyan világ jön, olyan világban vagyunk, amikor az összefogás, az együvé tartozás érzése és ennek erősítése nagyon fontos mindannyiunk számára – nyilatkozta Hella Ferenc, református esperes.

Az ökumenikus imahét arra is rávilágít, fontos, hogy a keresztény hitközösségek a jövőben is összekapaszkodjanak és szeretettel legyenek egymás iránt.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.