A Covid árnyékában telt az első félév az oktatási intézményekben is

facebook megosztás

A megkérdezett intézményvezetők szerint a koronavírus-járvány nem befolyásolta negatívan az általános iskolás diákok félévi eredményeit. A tanév első részének zárása január 21-én lesz

A Covid ebben az iskolaévben is jelen van, előfordult olyan, hogy egész osztályok kerültek karanténba, ez főként az alacsonyabb óraszámú tantárgyaknál okozott kisebb nehézségeket – árulta el Molnár István. A kiskanizsai iskola igazgatója hozzátette, sajnos a koronavírussal járó korlátozások az emberi kapcsolatokat is érintették, de próbáltak a félév során minél több olyan alkalmat teremteni, amikor a szülők és a pedagógusok is találkozhattak egymással. Az iskola diákjainak még két hét áll rendelkezésükre, hogy változtassanak a félévi jegyeiken.

Kértem a kollégáktól, hogy mindenki empátiával forduljon a gyerekek irányába, tehát a javítási lehetőséget adja meg nekik. Ugye a félév az tulajdonképpen egy első féléves munkának az értesítése, kivéve a nyolcadik osztályosoknál, hiszen ott a félévi jegyet viszik a gyerekek a továbbtanuláskor. Ott fokozottan kértem, hogy figyeljenek a kollégák arra, hogy lehetőség szerint a jobb jegyekért adjunk lehetőséget arra, hogy a gyerekek felelhessenek, illetve javíthassanak – nyilatkozta Molnár István, a Kiskanizsai Általános Iskola igazgatója.

Nem volt olyan nagyarányú a fertőzött diákok száma, mint az előző tanévben, így az anyaggal is megfelelően tudtak haladni Szabó Erzsébet szerint. A Hevesi-iskola vezetője kiemelten fontosnak tartotta, hogy megtartsák a szokásos ünnepségeket, így majdnem minden eseményt kétszer, a gyerekeket kisebb csoportokra bontva rendeztek meg az intézményben. A nebulók a félévzárás utolsó pillanatáig javíthatnak az osztályzataikon.

– Összességében nem fogunk rossz félévet zárni, én úgy gondolom. Január 21-én zárunk, akkor lesz az első félév lezárása, utána kiosztásra kerülnek majd a bizonyítványok. Valahol az első félév mindig egy visszajelzés is a szülőnek, hogy a második félévben mi az, amiben még erősíteni kell a tanulót és jobban mellé állni, illetve a kollégáknak, gyerekeknek is, hogy mi az, amiben fejlődni kell és év végéig még többet tanulni, hogy jó jegyek születhessenek – mondta Szabó Erzsébet, a Hevesi-iskola igazgatója.

A Hevesi-iskolában a következő nagyobb programot, a farsangot is megtartják, bár nem a hagyományos módon, hanem alkalmazkodva a jelenlegi járványhelyzethez.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.