Véradás volt Letenyén

facebook megosztás

Véradást tartott Letenyén a Magyar Vöröskereszt a Fáklya Művelődési Házban kedd délután. Az eseményen 50 segítő nyújtotta karját.

Letenyén már régi hagyománynak számít, hogy évente háromszor véradást tartanak, és ezzel hozzájárulnak ahhoz, hogy egy donor megmentse akár három ember életét. Goór Violetta véradásszervező elmondta, hogy a városban élőkre mindig számíthatnak és általában sokan érkeznek a rendezvényre.

– Letenyére egy évben háromszor érkezünk véradásra. Általában a művelődési ház ad otthont a véradásainknak. Elmondható, hogy itt Letenyén nagyon összetartó közösség van. A donorok igazából állandó donorok, tehát itt is megvan az a kör, aki jön a véradásainkra. A megjelentek nagyon vegyesek, nők, férfiak, fiatalok egyaránt érkeznek és nyújtják a karjukat – nyilatkozta Goór Violetta, a Magyar Vöröskereszt véradásszervezője.

Tizenkettedik alkalommal vett részt a programon a letenyei Varga Ferenc, aki abban bízik, hogy véradásával segíthet a bajba jutott embertársain.

– Bízom benne, hogy amit adok vért, azt tényleg olyan ember kapja, akinek erre szüksége van. Gyógyítsanak vele önzetlenül – fogalmazott Varga Ferenc.

Goór Violetta hangsúlyozta, hogy jelenleg 0 negatív vércsoportú donorokra van a legnagyobb szükség. A következő véradás december 28-án, a Kanizsa Centrumban lesz a megszokott helyen.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.