Kiss Tamás grafikus munkáiból nyílt kiállítás a HSMK-ban

facebook megosztás

Színes geometriák címmel mutatta be Kiss Tamás a grafikai munkáit tegnap a Hevesi Sándor Művelődési Központban. A kanizsai grafikusnak ez az első kiállítása az alkotásairól. Az érdeklődők 25 válogatott képet tekinthetnek meg az intézmény színházi előcsarnokának galériájában.

Az első festményeit 23 éve készítette el Kiss Tamás, majd legközelebb idén tavasszal kezdett ismét grafikával foglalkozni. A képeket szabad kézzel, szemmérték alapján rajzolja.

Van kép, ami úgy született, hogy fő cél a geometria volt, van olyan, aminél pedig a színek voltak. van olyan kép, amit előre megterveztem fejben vagy megálmodtam. Éjszaka felébredtem, volt a fejemben egy kép, gyorsan kimentem, elkészítettem a skiccét. Volt olyan kép is, ami filmnézés közben született, megihletett valami, gyorsan kiugrottam az ágyból, mert onnan nézek képet, ott is a skicc – mesélte Kiss Tamás grafikus.

Az alkotó miután ismerősi körben pozitív visszajelzéseket kapott, a közösségi oldalon felvette a kapcsolatot a Kanizsai Kulturális Központtal.

– Ugye itt a művelődési központban nagyon sok helyi alkotónak adunk lehetőséget arra, hogy bemutatkozzon és a nyilvánosság elé tárja alkotásait. Nyilván a pandémia idején nagyon sok ember alkotással töltötte el a szabadidejét. Ez lehet akár képzőművészeti alkotás, vagy valamilyen másfajta hobbitevékenység – mondta Horváthné Gelencsér Edit, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatóhelyettese.

A kiállítás november 15-ig tekinthető meg a HSMK-ban.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.