54 országban átélt élményeiről írt a kanizsai származású Balázs Judit

facebook megosztás

Bemutatták a világ mozaikokból című könyvet péntek délután a Honvéd Kaszinóban. A könyv írója, Balázs Judit közgazdász professzor kalandos életéről is mesélt a jelenlévőknek.

A nagykanizsai születésű Balázs Judit 17 könyvet írt, ebből 14 közgazdaságtanról, és az iszlám tudományról szóló mű, valamint biztonságpolitikai szakkönyv. A professzor fél évig élt Dél-Afrikában, három évig pedig egy egyiptomi egyetemen tanított. A pandémia alatt döntötte el, hogy a könnyebb műfajba is belekóstol, és korábbi útjairól hozott emlékeit egy könyv formájában is megosztja a közönséggel.

– Hamar elkerültem Kanizsáról, amit nagyon sajnálok, de az élet sokfelé sodort és több évet töltöttem különböző országokban. Valójában talán a pandémia vezetett arra, hogy ezt megpróbáljam írásba foglalni. A bezártság is arra vezetett, hogy az emlékeimet még egyszer felidézzem, és papírra vessem, hogy mit is éltem át 54 országban – nyilatkozta Balázs Judit író, közgazdász.

Balázs Judit pályafutása során oktatott a berlini Humboldt Egyetemen, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen, de volt Sopronban a világgazdaságtani tanszék vezetője is. Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatója szerint, Balázs Judit írásai különlegesek és szinte bármelyik korosztály számára érdekes olvasmányként szolgálnak.

– Én is nagyon szeretek utazni és minden, ami a világban történik, az nagyon érdekel. Judit asszonynak amúgy is olyan kedves, humoros stílusa van, hogy garancia volt arra, hogy valószínűleg az est is nagyon hangulatos lesz és kötetlen, érdekes, élménydús – mondta el Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatója.

Az író elmondta, egyetlen egy jegyzetet sem készített soha, hanem mindig az emlékezetére támaszkodik, ezért a könyv megírásánál szinte újra átélte barangolásait a világban.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.