31 évvel ezelőtt indultak először túrázni

facebook megosztás

Csaknem 200 résztvevővel zajlott a hétvégén a több mint három évtizedes múlttal rendelkező Kanizsa teljesítménytúra. Baráti társaságok, családok és osztályközösségek is vállalták a kilométerek megtételét.

A Mező Ferenc Gimnázium 31 évvel ezelőtt indította el a teljesítménytúrát, akkor még 20, 30 és 50 kilométeres távokon lehetett részt venni. Időközben átalakult a kiírás, hiszen a 10 kilométeres táv kedvez a családok részvételének.

– A kollégáim mindig is nagyon támogatták a Mezőben a túrázást. Ha visszagondolunk, ezt a túrát Hodák Sándor tanár úr indította el, a legelsőt ő rendezte. A kollégái, a pedagógusok a gyerekekkel együtt nagyon támogatták. Cseke Ferenc volt az, aki még rengeteg túrát szervezett a gimnazisták számára, és úgy tűnik, most ismét a kollégák és a gyerekek is nagy örömmel vesznek rajt részt – nyilatkozta Dávidovics Mária, a Kanizsa teljesítménytúra szervezője.

A kiskanizsai 4.b osztályból többen részt vettek a programon, a rutinos túrázó gyerekeket szüleik is elkísérték.

– Direkt így akartuk, mert ma van a 10. születésnapom, és akkor úgy választottuk, hogy ma a 10 km-es túrára megyünk, az osztállyal. Nem mindenki tudott eljönni, mert valakinek dolga volt, de az a szerencse, hogy a legjobb barátnőm eljött – mesélte Gajáry Zsófia.

A reggel 8 órától kezdődő regisztrációt követően mindenki megkapta a saját térképét, a túrázók – volt, aki négylábú társával – maradéktalanul teljesítették az előírt kilométereket.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.