Teli élménnyel tért haza 810 kilométeres gyalogtúrájáról a szepetneki óvónő

facebook megosztás

Az El Caminón átélt testi és lelki élményeiről tartott beszámolót Szabó Gabriella tegnap a HSMK-ban. Az előadáson egy filmes összeállítást láthattak az érdeklődők, majd kérdéseket tehettek fel a zarándokúton tapasztaltakról.

Szepetneken dolgozik óvónőként Szabó Gabriella, aki már 8 éve tervezte, hogy végigjárja a Szent Jakab-utat. 2017-ben már kis híján kijutott, végül idén tudott elzarándokolni Spanyolországba.

– Az élmény, az első az volt, hogy láttam egy filmet és akkor az volt bennem, hogy nekem ide mennem kell. Rengetegszer megnéztem ezt a filmet és mind lélekben, mind fejben, mind fizikálisan elkezdtem rákészülni. Először 2017-ben terveztem, aztán az nem jött össze. Utána rájöttem, hogy miért. Azt gondolom mindennek oka van, és most 2021-ben jött el ez az időpont. Igen elkezdtem, végigjártam – mondta el Szabó Gabriella.

Gabriella 810 kilométert gyalogolt a franca-spanyol határtól, a Pireneusokon át, egészen Santiago de Composteláig, ami az Atlanti-óceán partjától mindössze 35 kilométerre fekszik. Elmondta, az útra fizikailag nem készült különösebben, pár túrán vett részt, és mellette sokat zumbázott, így az állóképessége megfelelő volt.

– Azt gondoltam, hogy nagyon fogok izgulni. Már annyira rákészültem, hogy milyen macera kijutni, de nem volt az. Annyira adott volt minden és jött minden egymás után, hogy valójában nem volt izgalom, inkább várakozás. Mi az, amit kapni fogok, mi az, amit látni fogok, mi az, amivel gazdagabb leszek – tette hozzá Szabó Gabriella.

A dél-zalai zarándok szerint az utat mindenki másért teszi meg, és manapság már nem csak vallásos emberek. A többség keres valamit, akár önmagát, akár választ az élet nagy kérdéseire.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.