Állták a próbatételt a spartan versenyzői

facebook megosztás

Újra spártai versenyzőktől volt hangos a Csónakázó-tó és környéke. Harmadik alkalommal adott helyet Nagykanizsa a Spartan Race-nek, a megmérettetésen a két nap alatt több mint 5000 harcos fordult meg.  

Görögtűz jelezte a futamok kezdetét, a versenyzők pedig nagy lendülettel vágtak neki a kihívásnak. Szombaton a sprint kategóriában mérettették meg magukat, ami megközelítőleg hét kilométer futást jelentetett, 24 akadállyal fűszerezve.

– Maga a fesztiválterületnek az, hogy ez így nézzen ki, ahogy most kinéz, és minden a helyén legyen, azt körülbelül szerda, csütörtök magasságában kezdik el egy hétvégi verseny előtt előkészíteni, hogy szombat reggelre itt minden a helyén legyen. Maga a pálya, ahol az akadályok vannak, azt már a hét elején elkezdik az építők csinálni – mondta el Várszegi Atina, a Spartan Nagykanizsa fesztiválmenedzsere.

A szombati sprint a CEU-s regionális bajnokság egyik állomása volt, így az amatőr versenyzők mellett profik is indultak.

– Jól éreztük magunkat. Nagyon gyors pálya volt. Azt lehet mondani, hogy volt benne egy-két olyan akadály, ami meglepett bennünket. A kötélmászás, a csúszósfal ezen sokan buktak el. Én személy szerint csak egyet hibáztam az egyensúlynál. Ezzel sikerült az age group második helyét elfoglalnom – mesélte Endrész Csaba, a Spartan Race versenyzője.

Szombaton és vasárnap is voltak gyerekfutamok, ahol a kicsiket korosztályonként indították. A két nap alatt a helyszíni regisztrációkkal együtt mintegy ezer fiatal vett részt a versenyen.  

– Van az ovisoktól kezdve a négy-, hatéves korosztály, ott a szülőkkel együtt futnak. Próbáljuk azt, hogy minél inkább gyerekbarát, szülőbarát legyen, mint egy családi rendezvény, ahol együtt részt tud venni a gyerekével. Nekik egy rövidebb, egy kilométeres pálya van. Több korosztályban indulnak. A hét-, nyolcéveseknek már hosszabb a pálya. Nekik nagyjából két kilométer körül, ott már nehezebbek az akadályok – fogalmazott Kelemen Ákos, a Spartan Race Kids koordinátora.

Vasárnap a super futamoké volt a főszerep, ahol már 11 kilométert kellett futniuk a versenyzőknek, mintegy 300 méteres szintemelkedéssel.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.