Leverték a balesetveszélyes vakolatot a Sugár utca 1 szám alatti társasház homlokzati faláról

facebook megosztás

Leverték a vakolatot a Sugár utca 1 szám alatti társasház homlokzati faláról. A munkálatok ideje alatt az érintett szakaszt lezárták, a Fő út felől nem lehetett behajtani a Sugár utcába. A projekt fő célja a baleset-megelőzés volt, hiszen néhány helyen már potyogott a burkolat.

12 éve alakították ki a lakótömb külső esővízelvezető rendszerét, ugyanakkor a szakemberek szerint nem megfelelően távozott a csapadék, így beázott a homlokzati rész. A vakolat leverésével néhány óra alatt végeztek a szakemberek. Hamarosan a további falfelületet is kivizsgáltatják, hogy ott is szükséges-e az eltávolítás – tudtuk meg Musztács Anett-től, a Sugár utca 1 társasház közös képviselőjétől.

A következő időpontban is egy területfoglalási engedélyt kérek, hiszen ez bejelentésköteles, attól függetlenül, hogy balesetveszélyt hárítunk el. S akkor is jönni fog majd a vállalkozó, és vállalkozói egyeztetés után fogom eldönteni, hogy milyen minőségben fogom ezt a vakolatot – esetleg mészhabarccsal – visszaépíteni vagy esetleg kap egy vízszigetelő anyagot. Ezt csak az egyeztetés után fogjuk eldönteni. S ha visszaépítettük a mellvédfal megfelelő, sík felületét, utána megkapja a megfelelő színt – mondta el Musztács Anett, a Sugár utca 1 közös képviselője.

M-B.Gy.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.