Augusztus elejére elkészülhet a szökőkút

facebook megosztás

Szökik a víz az Erzsébet téri szökőkútból, ezért volt üres a kánikula idején is. A legutóbbi közgyűlésen is szó volt a főtér egyik ékéről. Mint kiderült: szivárog a víz az alkotásból, de a jelenlegi tervek szerint augusztus elején újra működni fog a díszkút.

Az Éljen VárosuNk! Egyesület kezdeményezésére az Ügyrendi, Jogi, Nemzetpolitikai és Közrendi Bizottság megkapta a vállalkozási szerződést, és múlt héten a kötelező bejárás is megtörtént. A kivitelező nagyrécsei cég, a Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. és az üzemeltetéssel is foglalkozó Netta-Pannonia Kft. megegyezése alapján a munkaterületet szerdán adják át. Ezt követően 15 nap áll a szakemberek rendelkezésére, hogy elvégezzék a munkálatokat. Ez idő alatt egyebek mellett eltávolítják a laza részeket, majd vázerősítő-üvegpaplant kap a szökőkút, végül a klóros víznek ellenálló medencebevonattal adják át a kutat, a tervek szerint augusztus elején.

– Ez egy nagyon komoly munka. Ez a cég nagy lelkesedéssel fogja elvégezni ezt a munkát. Már előre is köszönjük nekik, hogyha ez a reményeink szerint sikerülni fog. Mi több, nem 40 fokos melegben fog itt rotyogni a fejük a hőségben - amit az anyag sem bírna -, hanem esti munkavégzést fognak végezni, úgy, hogy a környékbeli lakókat ne zavarják. Nagyon bízom benne, hogy ezek szerint, 21-e után 15 nappal, augusztus 5-én, 6-án visszakapjuk a csobogó szökőkutunkat – nyilatkozta Károlyi Attila, az Ügyrendi, Jogi, Nemzetpolitikai és Közrendi Bizottság elnöke.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.