Újra megmutatták Förhénc különlegességeit

facebook megosztás

Sokan látogattak el a nyitott pincékhez Förhéncen. Az érdeklődők koncertek kíséretében kóstolhatták meg a helyi pincészetek borait.

Bár a pandémia miatt a tavalyi rendezvény elmaradt, most újra lehetősége volt a szervezőknek, valamint a Förhéncért Egyesületnek arra, hogy megmutassák a hegyhát különlegességeit, minőségi borait az embereknek.

– Nincs titok, mint szokták mondani. Egyszerűen azok az emberek kellenek hozzá, akik az egyesület tagjai, és akarnak nyújtani szépet, jót, meg borokat. Ez ilyen egyszerű. A 10 év alatt sok mindent láttunk, megéltünk, az egyesület tagjai úgy látták, amikor a legnagyobb problémák voltak, akkor sem akartuk feladni – mondta el Skanecz Sándor, a Förhéncért Egyesület elnöke.

A hivatalos megnyitó alkalmával Balogh László polgármester méltatta az eseményt, a förhénci pincészetek és birtokosok törekvéseit.

– Fogalmazhatunk úgy is, hogy újranyitási ünnep, de maradjon ez a förhénciek saját ünnepe. És mivel úgy ki voltunk éhezve, szomjazva már, hogy ismét közösségben lehessünk, ezért azt gondolom, ha beindul az élet, akkor rendjén van az, hogy köszöntjük – fogalmazott Balogh László Nagykanizsa polgármestere.

A templomkertben felállított sátrak alatt több helyi pincészet remekei közül is válogathattunk.

– Friss évjáratú borokat hoztunk. Három fehéret, két rozét, egy sillert, és két évjáratos vöröset 2018-ból és ’17-ből. És ott van a kóstoló pince, ahol a lányom tartja a frontot – ott további 14 féle bort lehet megkóstolni. Itt a templomkerti kínálat megfelelően mutatja a borainkat és hát a küzdelmünket is – nyilatkozta Förhénci Horváth Gyula borász.

A fellépők sorát a Nagykanizsai Fúvószenekar nyitotta, dallamaikkal kellőképpen megalapozták az éjszakába nyúló rendezvény hangulatát.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.