Jutott dráma a végére

facebook megosztás

Drámai küzdelemben nem tudott győzelmet, ezzel együtt a harmadik mérkőzés lehetőségét az osztályozón kiharcolni a Kanizsa Vízilabda OB I B-ben bajnok együttese, így a kanizsaiaknak zsinórban negyedszer sem sikerült megvalósítani az OB I-be jutásról szőtt álmukat.

Kanizsa Vízilabda - Debreceni VSE 11-12 (0-3, 1-3, 5-2, 5-4)

Vízilabda OB I-es osztályozó, második mérkőzés, Nagykanizsa, 150 néző. Vezette: Petik, Homonnai.

Kanizsa: Vértes – Dobay G., Major 2, Simon, Marnitz 5, Kalanovics, Balaska 2. Csere: Leposa G. (kapus), Vadovics, Kaszper G., Fodor 2, Szávai, Dobay P., Balli. Edző: Ludányi Kadosa.

Hol volt már mondjuk egy két és fél esztendeje játszott OB I B-s bajnoki, amikor a Kanizsa a Debrecent, igaz, annak kettes számú legénységét fogadta és könyvelhetett el vele szemben 15-6-os – szerfölött biztos - sikert. A hétvégi OB I-es osztályozón az is megtette volna, hogy egy aprócska találatnyi különbséggel nyernek a dél-zalaiak, mellyel a legfelső osztályba jutás lehetősége megmarad, igaz, a harmadik meccsért újra az első osztályban 14. helyen zárt DVSE otthonába kellett volna látogatni. Mindezekhez képest a vendégek állva hagyták Ludányi Kadosa legénységét, hiszen a második negyed elején már 0-4 is volt az állás, 1-6-nál pedig úgy tűnt, el is dőlt minden. A szépszámú közönségnek azonban a nagyobb izgalmakról még nem kellett lemondani, hiszen fordulás után a Kanizsa Vízilabda taktikát és kapust is váltott, emellett a harmadik negyedben megtáltosodva 6-8-ra is alakították az eredményt Kalanovics Balázsék. Nem akármilyen utolsó nyolc perc következett, melynek során a hazaiak feljöttek már egy gólra is, mi több, támadhattak az egyenlítésért. A DVSE ugyanakkor be tudott találni a számára legnehezebb pillanatokban, míg a hajrá nem mindennapi helyzetében az egyenlítésért viszont a kanizsaiak nem, így a Nagykanizsa zsinórban negyedszer sem tudta sikerrel venni az osztályozót az OB I-ért...

Az OB I-ben maradt a Debreceni VSE a két nyert mérkőzésig tartó párharc során a hazai környezetben aratott 10-5-ös győzelme után megszerzett második sikerével.

- Sajnos, kicsit későn ébredtünk, s elfogyott az idő arra, hogy valami jobbat tudjunk kihozni ebből a találkozóból - értékelte a meccset Ludányi Kadosa, a kanizsaiak edzője. - Ilyen jó csapatot nem szabad ilyen módon és ekkora előnnyel elengedni a meccs elején, hiszen ez bizony megbosszulja magát. A végére ugyanakkor olyan lendületbe jöttünk, hogy ha még tarthatott volna a mérkőzés, ki tudja, mi történik... Ami a továbbiakat illeti, hogy miként tovább az együttesnél, azzal kapcsolatban a labda a klubvezetés térfelén pattog.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.