Aláírásgyűjtést indítottak a Szentgyörgyvári hegyiek

facebook megosztás

Petíció indult a Szentgyörgyvári hegy infrastruktúrájának bővítésére. A kezdeményező, Csóri Attila fő célja az aláírásgyűjtéssel az, hogy felújítsák a hegyre vezető útszakaszokat, a közvilágítást, valamint indítsanak egy menetrendszerűen közlekedő helyi buszjáratot.

Már több mint százan aláírták a felhívást, amit június elsején tett közzé Csóri Attila. Elmondta, az őszi és a téli hónapokban, közvilágítás hiányában, nagyon veszélyes gyalogosan közlekedni a hegyen. Ezért is lenne szükséges megoldani a tömegközlekedést, hiszen a legközelebbi megálló több mint másfél kilométerre található.

– Nagyon sok család, kisgyermekes családok élnek itt a hegyen, akik csak egy autóval rendelkeznek és nem tudnak közlekedni busz hiányában. Az egyik fő elviszi az autót akkor a gyerekek nem tudnak közlekedni be az iskolákba, vagy munkahelyekre az emberek – mondta el Csóri Attila.

A képeken is jól látszik, hogy helyenként több centiméter mély kátyúk keletkeztek. Csóri Attila szerint már több éve gondot okoz a helyieknek az utak minősége. Nem egyszer panaszkodtak arra is, hogy kár keletkezett a járműveikben

– Helyenként már nyolc, tíz, tizenöt centi mélységet is meghaladják a kátyúk. A Szentgyörgyvári hegyre vezető utak, mellékutak sajnos az esőzések miatt fokozatosan romlanak, de itt a bekötőútnál is csak kisebb javításokat eszközölnek, de ha ráesik az eső, akkor már egy hét múlva ugyanúgy kátyús az út, és megközelíthetetlenek a mellékutak – tette hozzá Csóri Attila.

Mint azt Szabó Istvántól, a Via Kanizsa Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, a tavaly nyári esőzés nagy károkat okozott a hegyi utakban. A rendbetételre az önkormányzat vis maior keretből nyert egy bizonyos összeget, aminek a felhasználásával a helyi utak egy részének felújítása megvalósulhat. A hivatal vagyongazdálkodási és városüzemeltetési csoportja a munkálatok kapcsán a későbbiekre ígért tájékoztatást.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.