Szombaton Debrecenért játszanak

facebook megosztás

A vízilabda OB I osztályozójának első mérkőzését az OB I 14. helyezettje, a Debreceni VSE otthonában vívta az OB I B bajnoka, a Kanizsa Vízilabda.

DVSE – Kanizsa Vízilabda 10-5 (2-1, 3-4, 3-0, 2-0)

Vízilabda OB I-es osztályozó, első mérkőzés. Debrecen, 150 néző. Vezette: Várkonyi, Marjai.

Kanizsa: Leposa G. - Major 1, Fodor, Dobay G., Kalanovics 1, Simon A. 1, Balaska 2. Csere: Vadovics, Solymosi, Marnitz, Szávai, Dobay P., Balli. Edző: Ludányi Kadosa.

Ha úgy vesszük, akkor az OB I ki nem esett legénysége, vagyis az első liga egyik alsóházi együttese, a DVSE ellen kezdhette sorozatban negyedik osztályozós párharcát a Kanizsa Vízilabda legénysége. A debreceniek otthonául szolgáló uszodában felhangzott a kanizsaiakat is éltető kurjongatás, vagyis a vendégeknek nem kellett teljesen egyedül érezniük magukat az ország másik felében. Ráadásul Ludányi Kadosa együttese nem is kezdett rosszul, s ez még akkor is igaz, ha a felek sokáig vártak a gólok nyitásával. A vendégek jól védekeztek a kapu előtt is, illetve a kapusteljesítmény is adott volt. Aztán nem csupán debreceni 1-0-s vezetés, de a hazai 3-1-es fór után is egyenlíteni tudtak Major Martinék, mi több, a második negyed végén kétszer még a nagykanizsaiak is vezettek. Bejöttek a húzásaik, nyugodtan vízilabdáztak, s ez nem engedett arra következtetni, ami a harmadik és negyedik etapban történt. Mintha egy teljesen másik meccs kezdődött volna fordulás után. Az egy szegmens, hogy onnantól már csak a hajdúságiak találtak be, de a vendégek játéka kissé kapkodóvá is vált, hiszen lényegében kissé elhamarkodottan már mindenhonnan tüzeltek, melyet könnyedén hárított a vendéglátók egysége. A folytatás szombaton 11 órától következhet, ugyanakkor a kanizsaiaknak még nincs veszve semmi, hiszen ha azon a meccsen bármilyen „apró góllal” is nyernek, úgy jöhet egy harmadik összecsapás – Debrecenben.

- Két negyedik valóban nem volt probléma, azonban a kevés csere idővel bizony megbosszulta magát – fogalmazott a mérkőzéssel kapcsolatban Ludányi Kadosa, a Kanizsa Vízilabda edzője. - A hazaiak teljesen más módon, folyamatosan is cserélhettek, míg mi csupán a gólok után tehettük ezt, s így nem meglepő, hogy idővel kicsit el is fáradtunk. Nem is csoda, hogy idővel már nem volt akkora energiánk támadni. Nincs más hátra, június 12-én a kanizsai találkozót hoznunk kell, s utána jöhetne még egy nekirugaszkodás...

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.