Kilencedik alkalommal várja az érdeklődőket a Nyitott pincék elnevezésű rendezvény Förhéncen június 12-én

facebook megosztás

Kilencedik alkalommal várja az érdeklődőket a Nyitott pincék elnevezésű rendezvény Förhéncen június 12-én. A kanizsai fúvósok, néptáncosok mellett a Les Pommes de Terres nevű formáció és Malek Andrea szórakoztatja majd a helyi borok szerelmeseit.

Tavaly sokan hiányolták, így ebben az évben mindent igyekeznek bepótolni a szervezők. Jubileumi lenne az idei esztendő, de a járványügyi helyzet miatt 2020-ban nem volt lehetőség arra, hogy megrendezzék a nagysikerű eseményt a hegyháton. Mint azt Skanecz Sándortól, a Förhéncért Egyesület elnökétől megtudtuk: a programok az eddigiekhez hasonlóan zajlanak majd: a borkóstolást zenei aláfestés kíséri. A borkedvelő közönséget jövő hét szombaton, délután két órától várják a templomkertben.

– Tulajdonképpen Förhénc egy borvidék, ahol azok a termelők dolgoznak, akiknek köszönhetően a legsikeresebb borvidéke lett Nagykanizsának. Itt megtalálhatóak a város borai. Az utóbbi években szinte mindig innen származtak a város borai. Persze természetesen itt vannak azok a pincészetek, amelyek húzzák az ágazatot, ezért szeretném felsorolni Förhénci Horváth Gyula Pincészetét, Kápolnás Zoltán Pincészetét, a Peti Pincészetet, a Benczik Pincészetet – és magunkat, a Skanecz Pincészetet. De nem csak az említettekből lesznek itt borok. Azok a termelőink is kijönnek, akik úgymond nem pincészetek, de műkedvelő borászok. Ők szinte mind az egyesület tagjai, és egy előminősítés során tudtuk nekik javasolni, hogy igen, ezt a bort ide lehet hozni, és meg lehet kóstoltatni – mondta el Skanecz Sándor, a Förhéncért Egyesület elnöke.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.