Gábris Jácint: a fűnyírás nem kéne, hogy politikai kérdés legyen

facebook megosztás

A fűnyírás nem kéne, hogy politikai kérdés legyen – hangsúlyozta Gábris Jácint. Az 1-es számú választókerület önkormányzati képviselője nemrégiben levélben fordult Balogh László polgármesterhez, hogy a város területén túlburjánzott növényzetet a lehető leghamarabb kaszáltassa le.

A közmunkásoktól és jelentős bevételi forrásoktól is elestek azok az önkormányzati cégek, akik a fűnyírásért felelnek Nagykanizsán – emelte ki Gábris Jácint. A képviselő elmondta: belső átcsoportosításokkal, valamint magánvállalkozók bevonásával megoldható lenne a probléma.

– Az hozzátartozik, hogy a május sokkal csapadékosabb volt, mint a korábbi években, viszont erre megoldást kell találni. A polgármester úrhoz azért fordultam, hogy az önkormányzati cégeket, akik részt vesznek a kaszálási munkálatokban, azoknak külön finanszírozza ezeket a pluszmunkákat. Hiszen tudjuk, hogy a pandémia miatt jelentős elvonásokban részesültek ezek a cégek – nyilatkozta Gábris Jácint, az ÉVE önkormányzati képviselője.

Számos helyi lakos - többségük kamerán kívül - jelezte panaszát a magasra nőtt növényzet miatt.  

– Szoktak jönni közmunkások, akik lenyírják a füvet, de az utóbbi időben az esőre fogják, és nem nyírják le – mondta el Kárpáti Martin.

Az ápolatlan fű nem csak esztétikai gondot okoz, hanem a kullancsoknak és egyéb kártevőknek is teret ad.

– Nem nagyon járt erre senki, aki lenyírhatta volna, de annyit nem is mászkálok, mert kisbabával vagyok itthon, és vele nem lehet úgy mászkálgatni. Néha lejövünk sétálni, de aztán ennyi – mesélte Dorina.

Az ügyben kerestük Balogh Lászlót is, aki elmondta, az interneten olvasható bejegyzésében (https://www.facebook.com/baloghlacinagykanizsa) már kifejtette álláspontját ezen kérdésben. A cikk élesítésekor a polgármester nyilatkozatára a közösségi oldalon reagált Szabó István, a Via Kanizsa Zrt. vezérigazgatója.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.