Meleg, tavaszias hétvégénk van

facebook megosztás

Egy héttel ezelőtt mínusz tíz fokot mutatott a hőmérő, ma pedig plusz tíz fokot mérhettünk Nagykanizsán. A hirtelen időjárásváltozás sokakat megviselhet, azonban a nagykanizsaiak kimondottan örültek a jó időnek.

A múlt hétvégén a hideg időjárás miatt a vörös kód volt érvényben, a Balaton egy részét pedig jég borította.  Az Országos Meteorológiai Szolgálat térképe szerint a mai napon tavaszi, verőfényes napsütés jellemezte a nyugati országrészt.

– A téli időszakban is láttam a Csó-tót, tehát két héttel ezelőtt, amikor esett a hó és pillanatok alatt tud változni a természet is, meg az időjárás is. Ez nyilvánvalóan az embernek valamilyen szinten befolyásolja az egészségét is – mesélte Bődör László.

Egy hét alatt nagyot fordult az időjárás, ami megterhelheti a frontérzékenyek szervezetét. Ahogy arról korábban beszámoltunk ilyen esetben a leggyakoribb panaszként a fejfájás, vérnyomáscsökkenés, levertség jelentkezhet.

– Egy kicsit éreztem a fejemen, kicsit minthogyha szédültem volna a front miatt, meg már ugye idős vagyok – mondta Osvald Mária.

Találkoztunk olyan kirándulóval, aki nem tapasztalt semmilyen panaszt, sőt nagyon élvezte a napsütést.

– Örülök neki, nagyon örülök, hogy ki lehet jönni kicsit friss levegőt szívni. A bezártság után nagyon jó érzés – nyilatkozta Bencze György.

Szombaton sokan kihasználták a jó időt, többen kirándultak, bicikliztek, sportoltak a Csónakázó-tó környékén.

– Engem mondjuk személyesen nem viselt meg. Vannak sajnos krónikus betegségeim, de nem visel meg. Én örülök, és szeretem a szép időt – fogalmazott Véber Lajos.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban marad a plusz 10 fok feletti hőmérséklet.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.