Kanizsai nutella – Lehet egészségesebben is
Kevesebb cukrot és adalékanyagot, viszont több mogyorót tartalmaz a kanizsai nutella. Varga Döníz helyi kistermelőelmondta, egyre többen keresik az általa készített, egészségesebb opciót.
A mogyorókrém egy igazán közkedvelt édesség, azonban a bolti verziók cukor-, zsír- és adalékanyag tartalma elég magas. Varga Döníz több receptet is kipróbált mire megtalálta az otthon is elkészíthető, tökéletes receptúrát.
– Úgy jött nekem ez a nutellakészítés, hogy én is, meg mindenki az egész családomban imádja a nutellát. Viszont, ha belegondol az ember, akkor nem igazán a legegészségesebb opció, ezért gondoltam, hogy kitalálok egy olyan verziót rá, ami megfelel a pénztárcának is, s megfelel az egészségünknek is. Mivel adottak voltak az olajos magvak, ezért úgy gondoltam, hogy miért ne – mesélte Varga Döníz kis- és őstermelő.
A boltok polcain megvásárolható krém eredetileg mogyorót tartalmaz, de szinte az összes olajos mag alkalmas arra, hogy felhasználjuk egy ízletes krém elkészítéséhez.
– Van dió, mandula, és mogyoróból készült is. Mivel még elég szkeptikusak az emberek, először mindig a mogyorósat próbálják ki, esetleg, ha valaki allergiás a mogyoróra, akkor mandula vagy dió, de utána szerencsére megszokták kóstolni mind a három fajtát – tette hozzá Varga Döníz.
A népszerű édességnek egyébként saját világnapja is van, ami február 5-re esik. A házilag elkészíthető mogyorókrém pontos receptje és elkészítése hamarosan látható lesz magazinműsorunkban.
K.R.
(Képek: Kanizsa TV)