Amikor megszaporodnak a balesetek – közlekedés havas időben

facebook megosztás

Három esetben riasztották térségünkben műszaki mentéshez a katasztrófavédelem szakembereit a vasárnapi havazás miatt. Bár a hőmérséklet emelkedésének köszönhetően mára olvadásnak indult a lehullott pár centiméteres mennyiség, a Netta-Pannonia Kft. munkatársainak így is bőven akadt dolga a városi közutakon.

Surd, Zalakomár és Zalasárszeg térségében történt esetek miatt érkezett értesítés a katasztrófavédelem műveletirányító egységéhez a tegnapi havazás miatt. A balesetek elkerülése érdekében ilyen időjárási körülmények mellett az indulás előtti tájékozódás fontosságát hangsúlyozzák a szakemberek.

– Az a lényege és talán a kulcsa annak, hogy biztonságban megérkezzünk az úti célunkhoz, hogy legyünk tájékozottak. Akár az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról vagy az aktuális útviszonyokról. Mi ezért is kiemelten kérjük, ha tehetik, akkor a katasztrófavédelem ingyenesen letölthető alkalmazását mindig használják – nyilatkozta Kósi Zsolt, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A meteorológia előrejelzéseit folyamatosan figyeli a város közútjainak hó és síkosságmentesítését végző Netta Pannónia Kft. is. Így vasárnap már hajnalban elindultak a munkagépek.

– Az előrejelzésnek megfelelően tegnap hajnali 3 órakor elkezdtük a hó és síkosságmentesítést a város területén. Nagykanizsán ez 182 kilométernyi közutat, 34 kilométernyi külterületi utat és szintén olyan 34 kilométernyi járdát jelent. Ezt három kombinált sószóró géppel, két kis multicar sószóróval tettük meg, és több kisgéppel a járdákon is végeztük – mondta el Csendes Tamás, a Netta-Pannónia Kft. közterületgondozási vezetője.

A napközbeni olvadás és a hajnali fagy veszélye miatt mindennap végez síkosságmentesítést a cég. A törvényi előírásoknak megfelelően, november 15-től március 15-ig folyamatos készenlétben állnak a Netta-Pannónia Kft. munkatársai.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

 

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.