Rendhagyó lesz az idei ökumenikus imahét

facebook megosztás

Bár nem a megszokott módon, de 2021-ben is lesz ökumenikus imahét Nagykanizsán. A lelkiségi programsorozatot idén élőben a vírushelyzet miatt nem tartják meg, de a hívek a Kanizsa TV adásában láthatják és hallgathatják jövő hétfőtől szombatig a lelkészek, papok üzenetét. Az idei tematikát egy svájci közösség állította össze.  

Idén sajátos módon gyűltek össze a különböző felekezetek plébánosai és lelkészei a Felsőtemplomban. Az atyák hat napra elosztva, egyenként üzennek majd a híveknek. Ezt a Kanizsa TV esti Híradója után tekinthetik meg a nézők.

– Rendhagyó lesz az idei ökumenikus imahét. Tényleg nagy öröm, hogy évről évre itt Kanizsán tudunk találkozni, és az ökumenikus imahetet együtt ünnepelni. Ez így volt a tavalyi évben is. Idén a lelkészek, papok közösségében úgy döntöttünk, hogy tekintettel a járványhelyzetre most nem járnánk körbe egymás templomaiban, hanem felvett áhítatokat szeretnénk a gyülekezetek, a testvérek figyelmébe ajánlani, hogy így tudjunk együtt lenni ezen a héten – mondta Makoviczky Gyula evangélikus lelkész.

Az ez évi imahét anyagát a svájci Grandchamp-i szerzetesi közösség készítette, vezérigeként pedig a „Maradjatok meg szeretetemben, és sok gyümölcsöt teremtek” –szakaszt választották. A téma kifejezi a közösség elhivatottságát az imádságra, megbékélésre, az egyház és az emberiség családjának egységére.

– Azt kívánnám a híveinknek, hogy próbáljunk a nehézségek ellenére is összetartozni. Amint lehetőségünk van, újra felébreszteni a közösségeket, a helyi találkozásokat, az ökumenikus együttléteket is, azért, hogy a személyes kapcsolat, amely minden közösség alapja újra élő lehessen városunkban – fogalmazott Várnai László, a Felsőtemplom plébánosa.

Az ökumenikus imahetet 1908 óta rendezik meg. A program Magyarországon mintegy három évtizedes múltra tekint vissza. Ezeken a napokon a Krisztus-hívők egységéért imádkoznak a világ keresztényei.

K.R.

(Borítókép és fotó: Horváth Zoltán)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.