A végére lett egyértelmű

facebook megosztás

Az nem volt kérdéses, hogy a kanizsaiak az esélyesei a vízilabda OB I B-ben rendezett KVSE – Oázis SC találkozónak, s a dél-zalaiak örülhettek is, hiszen végül tízgólos sikert könyvelhettek el Nagykanizsán.

Kanizsa Vízilabda (1.) – Oázis SC (11.) 22-12 (5-3, 5-2, 5-5, 7-2)

OB I B-s vízilabda-mérkőzés, 6. forduló. Nagykanizsa, 50 néző. Vezette: Duray, Sikter.

Kanizsa: Leposa G. - Kovács Á. 1, Szávai 2, Balaska 3, Simon A. 2, Dobay G. 4, Major 7. Csere: Vadovics 1, Solymosi, Leposa D., Fodor 1, Vlaszák, Vékási 1, Balli. Edző: Ludányi Kadosa.

A listavezető kanizsai OB I B-s vízilabdázók eddig nem tudtak hibázni a bajnokságban és nem úgy tűnt, hogy ez a tendencia éppen az Oázis ellen szakad majd meg. Ehhez képest a vendégek roppant szívósan küzdő gárda benyomását keltették, 3-3-ra még vissza is jöttek az első negyedben, ekkor dr. Major Martin és Dobay Gergely vetélkedhettek azon, melyikük is zárhat több lőtt góllal. 5-4-es vezetés után aztán a Kanizsa Vízilabda begyújtotta a rakétákat, a harmadik negyedet azonban döntetlenre tudta hozni a vendégcsapata. Az utolsó felvonásra a KVSE fizikálisan már szinte teljesen felőrölve ellenlábasát nyerte meg biztosan újabb bajnokiját, s ezzel hangolt az egyik legfontosabb találkozójára

- A védekezéssel ugyan még most is voltak időnként gondjaink – kezdte értékelését Ludányi Kadosa, a Kanizsa Vízilabda edzője. - Viszonylag sok akciógólt kaptunk, ugyanakkor annak örülhetünk, hogy ezúttal sok fiatal kaphatott szerepet nálunk ismét, Vékási Máté debütálása alkalmával például még gólt is szerzett. Mindezek mellett Leposa Gábornak voltak remek védései, illetve dr. Major Martin játszott nagyot. Innentől már készülhetünk is nagy erőkkel az YBL elleni nagy rangadóra, melyet szombaton a Komjádiban rendeznek. A fővárosiak szintén legyőzték korábban az AVUS-t, első számú üldözőnkké váltak, ezért nagy meccsre van kilátás.

A csapatok reményei szerint a meccset megrendezhetik, egyelőre azonban ott tartunk, hogy a ma délelőtti, újabb szigorításokról szóló miniszterelnöki bejelentésre a sportszövetségek igyekeznek kidolgozni az ehhez igazított lépéseiket.

P.L.

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.