Húsz éves a Tüttő János Nótaklub

facebook megosztás

A gesztenyefák árnyékában adott koncerttel ünnepelte 20 éves jubileumát a Tüttő János Nótaklub. A szerdai fellépésen, mely az első volt a pandémia utáni időszakban, a csapat 33 örökzölddel örvendeztette meg a rajongóit.

A Kanizsai Kulturális Központ felkérésének tett eleget a nótaklub. A rajongók, a magyar nóta kedvelői szép számmal jelentek meg a mozikertben.

– Tavasszal szerettük volna ezt a koncertet megtartani, de a pandémia miatt elmaradt. Nagyon örülünk a művelődési ház felkérésének, hogy ezt is megtarthatjuk. 20 évesek vagyunk, a jubileum kötelez bennünket, hogy a város népének, a szeretett közönségünknek egy kis nótaszót, egy kis vidámságot hozzunk – mondta el Major Lajos a nótaklub vezetője.

A nótaklub tagjainak már nagyon hiányzott az együttlét, a fellépés és a közönség.

– Azt hiszem, nem használok nagy szavakat, ha azt mondom, ez olyan, mint amikor egy kedves család, a rokonság összejön. Ezt már hónapok óta vártuk. Megszokott dolog, szinte törvény volt, hogy a csapat - reggel, délben, este - szóval mindig tudjon egymásról. A kapcsolat megvolt az elmúlt hónapokban is, telefonon, aztán személyesen, ha éppen találkoztunk valahol. De ez a szereplés, ami már 20 éve tart, nagyon hiányzott – árulta el Varga Gyula a nótaklub tagja. 

A csapatnak több szólistája van, de mindenki egyöntetűen várta, hogy a több mint 30 dalt, örökzöldet a színpadon énekelhesse.

– Ez a magyar nóta iránti szomjúság az embernek vele született dolog. Tudjuk nagyon jól, nem csupán akkor, amikor harmonikával, hanem amikor cigányzenekarral megy egy előadás, azt szinte nem lehet elfeledni. Bent van a fejben, a fülben, arra mindig emlékszik mindenki - mondta Horváth Miklós.

A Tüttő János Nótaklub több mint egy órás koncerttel örvendeztette meg a magyar nóta szerelmeseit, a közönség vastapssal hálálta meg az előadást.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.