Hatalmas küzdelem után...

facebook megosztás

A Hajós-uszodában rendezték a férfi vízilabda OB I-es osztályozó másik mérkőzését is és óriási izgalmak között dőlt el, hogy a Kanizsa Vízilabda egymás után harmadik alkalommal is lemaradt az első osztályról.

KSI SE – Kanizsa Vízilabda 9-10 (4-1, 2-2, 1-5, 2-2)

Vízilabda OB I-es osztályozós párharc, második mérkőzés. Budapest, 1200 néző. Vezette: Rubos, Csanádi.

Kanizsa: Leposa – Salamon A. 1, Dobay G. 3, Balli, Simon A. 1, Hőna 1, Major. Csere: Bendes (kapus), Rábavölgyi 2, Vadovics 1, Szilvasán P. 1, Mocsári, Dobay P. Edző: Ludányi Kadosa.



Dobay Gergely (7) góljai ezúttal sem hiányoztak az osztályozós vízilabda-mérkőzésen...

Fotó: Gergely Szilárd

A margitszigeti ötvenes nyitott medencében a vízilabda osztályozó második találkozóján is nagyszerű hangulatban játszottak a csapatok. Először úgy tűnt, a Kanizsa ott folytatja, ahol az első, 11-9-re elveszített meccset abbahagyta: a KSI már 4-1-re is elhúzott úgy, hogy 3-0-s vezetésük után szépített Dobay Gergely. A hátrány csökkentése szempontjából a második negyed sem sikerült jobban a kanizsaiaknak, nagyszünet után viszont nagyot fordult a találkozó menete. Ahogy a szakportálok is fogalmaztak: Kanizsa akkor bizonyította, hogy megérett az OB I-es tagságra, Ludányi Kadosa legénysége nem csupán hátul szedte össze magát, hanem támadásban is megállíthatatlan volt. Hőna Dávid centergólját Simon Adrián fórgólja és Vadovics Ákos akcióból született találata követte, a 21. percben pedig 6-6-ra álltak a felek, mi több, Dobay újra gólt jegyzett. Azzal már vezetett a Kanizsa és összesítésben is csak egy gólra állt az összesítésbeli egyenlítéstől. Ugyan volt ezt követően még egy gólváltás, de az óriási izgalmak a negyedik negyedre maradtak. Abban a nagyot küzdő Kanizsa Rábavölgyi Zsombor vezérletével már 10-7-re is vezetett, tehát jobban állt összesítésben, mint a KSI. A sportiskolás klub ezt követően tudott zárkózni és mivel őrült izgalmak közepette az eredmény már nem változott, a 10-9-es Kanizsa-siker a fővárosiak OB I-es tagságát jelentette. A csapatoknak Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke adott át érmeket.

Kicsit belealudtunk az elején a mérkőzésbe – nyilatkozta a vlv.hu-nak a kanizsaiak edzője, Ludányi Kadosa. - Az első két negyedben teljesen az ellenkezőjét csinálták a fiúk, mint amit megbeszéltünk. Ilyen hátrányból felállni a KSI ellen nagyon nehéz. Nekünk ez sikerült. Talán egy pár percig meg is volt a meccs, vezettünk három góllal, de több kulcsjátékosunk elhagyta a medenceteret ilyen-olyan oknál fogva. Nagyon nehéz volt a végét tartani és nem is sikerült sajnos.

A továbbiakról is tett említést a szakember a szakportálnak.

- A jövőnkkel kapcsolatban annyit, hogy ez nem rajtunk fog múlni, elég nehéz helyzetben vagyunk. Sok mindent tudnék itt elmondani a körülményekről - nem a miénkről, hanem a vízilabdáéról. Ha a vízilabda bajnokságát az szolgálja, hogy az a csapat, akitől mi ma kikaptunk - ma nem kaptunk ki -, összesítésben kikaptunk, nem fog jövőre az OB1-ben játszani. szíve-lelke legyen ennek arra, aki így döntött. (Ludányi Kadosa itt arra céloz, hogy a KSI nem a szombati keretével lesz OB1-es, mert a csapatból sokan máshol folytatják - a szerk.) Mi további erősítéseket hajtottunk volna végre vagy hajtottunk végre, majd kiderül, hogy mi lesz. Komoly OB1-es játékosállománnyal rendelkeztünk volna jövőre. Nem kaptuk meg ezt a lehetőséget, meglátjuk. Éljen a KSI ezzel a lehetőséggel, gratulálok nekik.

A vízilabda OB I-be jutott: KSI, 20-19-es összesítéssel.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.